Video: Haapsalu Tagalahel sõidab linttraktor mööda merd

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4

Haapsalu Tagalahel müriseb eilsest taimeniiduk, mis puhastab meretaimedest lahe serva Rannarootsi muuseumist kuni Kuursaalini.

Nelja meetri pikkune lõikur liigub piki merepõhja, lõigates ära liigse taimestiku. „Lõikuri tera sügavust saab vastavalt põhjale reguleerida ja lõigata saab kuni 1,5 meetri sügavuselt,” selgitas töid teostava OÜ Preisori juht Peep Reismann.

Lõigatud taimed kogutakse kokku ja lükatakse kaldale lõikuri asemele paigaldatava kahvliga. Täna õhtuks oli Reismanni sõnul tehtud umbes veerandijagu tööst. Aastas oleks asjatundja sõnul mererohtu vaja lõigata korra või isegu kaks.

Video ja fotod:: Urmas Lauri

Mererohuniiduk (7) (1024x683) Mererohuniiduk (15) (1024x683) Mererohuniiduk (26) (1024x683) Mererohuniiduk (28) (1024x683)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
oi-oi
9 aastat tagasi

see sõber tuul lükkas kogu selle niidetud maltsa vormsi alla mädanema….suured tänud teile , et meie vesi nüüd ilus puhas on 🙁