0

Steni muinasjutuvõistlus ootab lugusid

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kas võiks liikumisaastat tõlgendada ka nii, et paneme oma mõttelennu kiiremini (ja kõrgemale) liikuma, liigutame pastapliiatsit või arvutiklahve? Muuseas, jalutades või rattaga sõites tekivad head mõtted, uued ideed ning säravad sõnastused hoopis hõlpsamini. Kes ei usu, proovigu järele. Selles osas klapib ju Ann ja Ants Roosi üleskutse muinasjutte kirja panna liikumisaasta eesmärkidega päris hästi.

Viimased 23 aastat on Ann ja Ants Roos algatanud 6. septembril, oma poja sünniaastapäeval järjekordse ja oodatud muinasjuttude kirjutamise võistluse. See on Eesti staažikaim laste omaloomingukonkurss. Võistlustööde arvukus ja sisukus annavad aastast-aastasse teada, et muinasjuttude välja mõtlemine ja kirja panemine pole kaduv ja unustatud kunst. Laekuvad lood võivad olla moodsa aja mõjutuste, märkide ja mekiga. Sisu – lapse unistused ja soovid ja fantaasialennud – need pole läbi aegade tegelikult muutunud. Muinasjutuvõistlus on hea partner koolile ja emakeele õpetajale, sest eesmärk on sama – arendada laste loovust ja head keelekasutust.

  • Ann ja Ants Roos ootavad 10 – 15 aastaste laste kirjutatud muinaslugusid 22. detsembrini aadressile: Haapsalu, Endla tänav 2b – 1, 90504, märgusõnaga “Steni muinasjutuvõistlus”.

Lugude pikkus võiks piirduda 1-2 A4 suuruses paberilehega. Võistluse tulemused saab teada 2014. aastal rahvusvahelise lasteraamatupäeva paiku aprilli alguses. Autasustamine toimub Tallinnas. Parimad muinasjutud avaldatakse ajakirjas Hea Laps.

Krista Kumberg

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz