Palo: otsuste jaoks seoses PKC töötajatega on aega seitse kuud

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Majandus- ja kommunikatsiooniministri Urve Palo sõnul on seoses PKC Haapsalu tehase sulgemisega aega otsuste tegemiseks seitse kuud.

“Kohapeal on olukord nukram, kui Tallinnast vaadates. Inimesed on aastaid perede kaupa PKC-s töötanud. Selge on see, et üleöö uut tehast ja uut tootmist Haapsallu ei tule. See kõik võtab aega. Teisalt, PKC ütles, et sulgeb tehase aasta lõpus ja inimesed saavad kaks kuni kolm kuud koondamishüvitist, ehk siis uute otsuste tegemiseks on keskmiselt seitse kuud aega,” ütles Palo BNS-ile.

“PKC töötajate puhul on tegu väga väärtusliku tööjõuga – inimestega, kes on harjunud tegema vahetustega väga rutiinset tööd. Selliseid inimesi on väga raske leida. Töötukassa ütles, et ettevõtted on huvi üles näidanud, tõsi, ettevõtted, mis võiksid tööd pakkuda, ei asu Haapsalus, vaid Tallinna ümbruses,” lisas ta.

“Kui me suudame ära hoida, et need inimesed ei lähe Eestist ära, siis on see ka juba hea. PKC tehase sulgemine on Läänemaale igal-juhul väga suur kaotus. See on ikkagi 350 inimest ja öelda, et kõik leiavad Läänemaal kindlasti töö, tore oleks aga täna on seda keeruline lubada,” rääkis minister.

“Need Läänemaa ettevõtted, kelle esindajatega kohtusin – näiteks Uninaks või Cipax Eesti – neil on tööjõud suurelt jaolt paigas. Sõltuvalt ettevõttest teatud laienemisplaane on, aga et 350 inimesele nüüd tööd pakutakse, seda öelda ei saa,” lisas ta.

“Järgmise nädala alguses kohtuvad PKC esindajad linnavalitsuse, maavalitsuse ja töötukassaga. Rääkisin töötukassa juhi Meelis Paveliga. Ta ütles, et töötukassa plaanib kas septembri lõpus või oktoobri alguses organiseerida Haapsalus mini-töömessi, kus tuua kokku töölt vabanevad inimesed ja ettevõtjad, mis võiksid seda tööjõudu vajada,” ütles minister.

Minister Urve Palo viibis 11.-12. augustil Läänemaal, kus külastas ettevõtteid PKC Eesti, Cipax Eesti ja Uninax, kohtus Saarte Liinide, Nordkalki ja K-Met juhtide, kohalike turismiettevõtjate, Haapsalu linnapea, Lääne maavanema ja Läänemaa omavalitsuste esindajatega.

Autotööstusele juhtmeköidiseid valmistav rahvusvaheline PKC Group sulgeb käesoleva aasta lõpuks Haapsalu tehase ning PKC Eesti jätkab tööd Keila tehases, Haapsalus töötab 347 inimest, kellest sajakonnale pakutakse tööd Keilas.

PKC Eesti kuulub rahvusvahelisse PKC Groupi ning on Eesti olulisemaid eksportööre. Ettevõttes töötab Eestis 1173 inimest, kellest 59 on renditöötajad. Keila tehases töötab 826, kellest 767 on oma töötajad ja Haapsalus 347 inimest, kes on kõik oma töötajad.

PKC Groupi tootmisüksused asuvad Brasiilias, Hiinas, Eestis, Soomes, Saksamaal, Leedus, Mehhikos, Poolas, Venemaal, Serbias ja USA-s. PKC Group on noteeritud Nasdaq OMX Helsingi börsi nimekirjas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
reps
9 aastat tagasi

Kakoi kaks kolm kuud? Oled kuni viis aastat töötanud, saad vaid ühe kuu, viis kuni kümme, siis kaks kuud ja üle kümne aasta, siis kolm kuud…