Virtsus korraldati suvine jalgpallilaager tüdrukutele

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Foto: Urmas Lauri

Jalgpallitüderukud maarja jalakasJalgpallitüdrukud koos treeneritega. Foto: Maarja Jalakas

Juba seitsmendat suve korraldas Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi oma noorjalgpalluritele jalgpallilaagri.

Kõikidel nendel aastatel on klubi püüdnud kaasata suvisesse laagritegevusse võimalikult palju lapsi. Sellel aastal toimus laagreid koguni kaks ja üks nendest, teist aastat järjest spetsiaalselt tütarlastele. Ja seda kindla suunitlusega, valmistuda Eesti noorte meistrivõistluste sügisringiks.

Just Eesti noorte meistrivõistlustel noored lõunaläänlased ainsa tütarlaste võistkonnana Läänemaalt ka mängivad. Laagrist võtsid osa ka mõned poisid, kes poiste laagrisse mingil põhjusel ei mahtunud.

Varasematel aastatel on lastelaagrid toimunud Paatsalus, Tuksis ja Üdrumal. Sellel aastal viis klubi laagri läbi Virtsus ja treeniti Virtsu Kooli staadionil.

Laagris osalenud 18 noort jalgpallurit said osa kahest korralikust ja kvaliteetsest treeningust päevas. Palju õpiti uusi harjutusi ja liikumisi.

Tüdrukutele toimusid teooria ja praktikatreeningud. Võistkond treenis väga professionaalses rütmis, samas ei unustatud ära lihtsust ja lapsesõbralikkust.

Kõige selle suure töö valmistasid ette ja viisid laagris ellu meie oma klubist sirgunud naisjalgpallurid Kai Simpson, Anni Ratas ja Maarja Jalakas. Neist kaks esimest mängivad tegevjalgpalluritena ka Eesti meistrivõistluste esiliigas.

On lihtsalt imeline jälgida ja ka ise õppida noortelt treeneritelt suurt tahet, pühendumist ja lastega suhtlemise suurt kunsti. Just selline töö meie oma klubi kasvandike poolt annab kindlasti positiivse tõuke tüdrukute meisterlikkuse parandamisele, mis oli just selle laagri eesmärk.

Treeningute, mängude ja vaba-aja sisustamise planeerimine, analüüside tegemine-kõik oli noorte treenerite poolt väga hästi tehtud.

Noored jalgpallurid aga ansid hea töö treenerite poolt tagasi, väga hea mänguga palliplatsil, kus kahel korral alistati Virtsu Kooli poiste P12 vanusegrupp. Märkimist väärib veel asjaolu, et neid kahte kohtumist suvises Virtsus oli tulnud vaatama palju jalgpallisõpru ja lapsevanemaid.

Aga päevad ei olnud ainult treeningutega kaetud-igal päeval toimus palju laagrimänge ja huvitavaid tegemisi, mis laagrikasvatajad välja olid mõelnud. Laagri lõpuks selgusid suvelaagri osavamad ja nutikamad lapsed.

Jalgpallilaagri lõpus autasustati kõiki osalenuid laagridiplomi ja maiustustega. Kõik osasaajad oli uhked oma klubi korraldatud üritusest.

Jaanus Getreu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments