Piltuudis: Peetrike on saabunud

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

peetrike

Foto: Haapsalu linna FB

Juuni kespaigas käis Haapsalu neljaliikmeline seltskond – linnapea Urmas Sukles, aselinnapea Peeter Vikman, linnasekretär Erko Kalev ja autojuht Soomes ratastega rongiga tutvumas.

Haapsalu linnavalitsus tahtis osta rongi – ratastega rongi, millega saaks vanalinnas ja promenaadil suvel turiste sõidutada.

Rongile toimus ka nimekonkurss ning välja valiti nimi Peetrike. Aselinnapea Peeter Vikmani sõnul on sellel ajalooline tähendus, sest esimese auruvedur kandis nime Peeter.

Täna päraslõunal jõudis rong autofurgoonis Haapsallu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Huvitatu
9 aastat tagasi

Kas rongiroolis istub juba Eesti Vabariigi teeneline juhtiv raudteetööline, Piilupart Arne? Ja kuhu rööpad maha joonistatakse, et rong äkki mujale ei sõidaks? Muide, pakun odavalt äraajamisvastast signalisatsiooni – ainult 92877 euri. Linn maksab selle pealt veel vaid käibemaksu ja kaskokindlustust. Aga uskuge, signalisatsioon on seda väärt. Ise ostsin ta Rootsi romulast 300000 rootsi krooni eest. Tegin siin korda(puhusin ja paitasin teda, värvisin üle karbi, millega tõin, maksin autojuhile toomise eest, (mida ma ei taha kõvasti rääkida vene keeles et Rootsi Maksuametile see asi varju jääks) ja palju, väga palju suuri kulutusi oli nüüd sellega. Ja isegi kasumi panin otsa, mis… Loe rohkem »

Just!
9 aastat tagasi

Toomas Nipernaadi!

Teose nimitegelane Toomas Nipernaadi on tundmatu rändaja. Ta luiskab alatasa ning jagab katteta lubadusi – eriti ilusatele naistele –, kuid sellegipoolest annab ta sumbunud külades elavatele inimestele lootust, jõudu ja julgust täita oma unelmad. Nipernaadi enda sõnul “ilus vale maksab rohkem kui karm tõde”.

Toomas
9 aastat tagasi

No miks ta Toomas ei võiks olla?

Aleks
9 aastat tagasi

ja kui laskuda Augustibluusi esinejate kritiseerijate tasemele, siis algselt oli ikka mõeldud vene tsaar Peetrit.

marge
9 aastat tagasi

Järjekordne Suklese mänguasi!

janek
9 aastat tagasi
Reply to  marge

alguseks aurulaev nüüd juba rong mida järgmiseks?

Arvan, et
9 aastat tagasi
Reply to  janek

Auru Reaktiiv Helikopter. Eks Haapsalus ole vanast venkude ajast mõni reaktiivsõjalennuki katlakütja ka ehk alles. Saabki suuremaid kulutusi tegemata ühe mehega hakkama: aurulaeval ja auruhelikoperdisel sama palgalisega asjad jonksu ajada. Kummalgi pole vist kõrgsurve katelt.

madis
9 aastat tagasi

Nimi võiks olla Odav Peetrike. Kui muidugi on odav…

Aga
9 aastat tagasi

Rongikesel on peal ju nimi hoopiski TOOMAS !

lugeja
9 aastat tagasi

Peetrike Vikmanike. Tubli saavutus!