PERH liidab Läänemaa haigla

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

haigla nõukoguPERHi juht Tõnis Allik eile Haapsalus. Foto: Arvo Tarmula

Läänemaa haigla nõukogu andis kolmapäeval loa alla kirjutada Läänemaa haigla ja Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) ühiste kavatsuste protokollile pärast seda, kui PERH ja Läänemaa haigla on oma kava Haapsalu linnavolikogule tutvustanud.

Selle otsuse poolt oli haigla nõukogu neli liiget. Läänemaa haigla nõukogusse kuuluv PERHi esindaja Andrus Remmelgas hääletamisest osa ei võtnud. Läänemaa haigla nõukogu esimees on Haapsalu linnapea Urmas Sukles.

Haigla nõukogu hääletustulemust hindasid Sukles ja Haapsalu linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid erinevalt. Karilaid ütles, et tegi haigla nõukogus ettepaneku, et koostööprotokolli arutaks ka linnavolikogu. Karilaiu hinnangul tohib Sukles anda allkirja vaid volikogu nõusolekul. Suklese ütluse kohaselt on aga nõukogu talle juba volituse andnud.

Läänemaa haigla peaarst Tõnis Siir märkis, et tuleb koos PERHi juhi Tõnis Allikuga volikogu ette koostöölepingut esitlema. Pärast selle allkirjastamist algavad kõnelused. Siir toonitas, et Läänemaa haigla ei kao kuhugi.

Lääne Elu käsutuses olev kahe haigla ühiste kavatsuste protokoll sedastab, et kui praegu on kahe haigla koostöö spetsialistide tasandil, siis nüüd on vaja viia see institutsionaalsele tasandile. See tähendab Läänemaa haigla haldamiseks uue sihtasutuse loomist, sealjuures on üks asutaja PERH. Allkirjastamist ootavas ühiste kavatsuste protokollis on kirjas, et PERH on valmis Läänemaa haiglas osutatavate teenuste arendamist toetama investeeringuga, mis realiseerub sissemaksena sihtasutuse sihtkapitali.

Siir kinnitas, et uue sihtasutuse loojate hulgas on Haapsalu linnavalitsus. Seega peaks ka linnale jääma sõnaõigus haigla asjades.

PERH allkirjastas hiljuti samasuguse lepingu Rapla haiglaga.

„Eks Läänemaa haigla tulevik ole samasugune nagu Eesti teiste väikehaiglate tulevik – koostöö Tallinna ja Tartu suurte haiglatega,” ütles Urmas Sukles.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
keebu
9 aastat tagasi

tehakse n.ö järelaviasutus lõpuks ja asi mutt

uno
9 aastat tagasi

Mida annavad rahvale kõik need ühinemised ja igat sorti sehkeldused?Mis on asja MÕTTE. Oleks tore kui rahvale maakeeli see asi ära seletada?