Hiiumaa laevaliin läks üle suvisele graafikule

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

parvlaev

Parvlaev Hiiumaa. Foto: Urmas Lauri

Tänasest jõustuv suvine graafik toob Rohuküla-Heltermaa liinile nädalas juurde 28 täiendavat reisi, mis võimaldab suurel osal päevast panna laevad sadamatest väljuma 1,5-tunnise reisivahega.

Väinamere Liinide juhataja Urmas Treieli sõnul laiendab suvine graafik reisijate valikuvõimalusi ja aitab tagada reiside ühtlasema täituvuse. „Uue, möödunud kevadel jõustunud, graafikumudeli võit on see, et graafik on tihedam ja ühest sadamast jõuavad laevad samas ajavahemikus teha 11 väljumist varasema 9 asemel. Parvlaev Hiiumaa peab kolmetunnist graafikut, väljudes samast sadamast iga kolme tunni järel. Graafikut tihendavad reisid teeb väiksem Regula. Regula asemele on suveks hädasti vaja samasugust laeva nagu Hiiumaa, sest Regula on juba väike ega rahulda enam aina kasvavat nõudlust Hiiumaale,“ rääkis Treiel.

Treiel märkis, et senises kevadgraafikus oli väga kriitiline aeg laupäev. „Hommikusele kell 6:30 reisile Rohukülast ei mahtunud kõik soovijad kunagi peale, kuid järgmine reis läks alles kell 10:00. See ooteaeg on liialt pikk. Nüüd lisandub graafikusse ka 8:30 reis. Laupäeva päeval oli kevadgraafikus aga kuuetunnine reisivahe – 10:00 reisile Rohukülast järgnes järgmine väljumine alles 17:30. Viimasel 6-7 aastal on kasvav trend olnud, et laupäeviti reisitakse saartele väga palju, praegune kevadgraafik on laupäeviti põhjendamatult hõre ega taga Hiiumaa ühenduvust mandriga ootuspärasel viisil. Suvine graafik toob mõningast leevendust ning Väinamere Liinid teeb kõik endast oleneva, et sügisel laupäevast pikka pausi enam ei oleks. Selle lahendamisel loodame heale koostööle MKM-i ja Hiiu maavalitsusega“ ütles Treiel.

26. maist kehtima hakkav suvine graafik pole aga veel suve tippaja sõiduplaan. Graafik tiheneb veelgi 19. juunist, mil lisandub kaheksateist väljumist nädalas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments