Galerii: Sotsiaalmaja suvealguspidu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 25

Täna oli sotsiaalmaja hooaja lõpupidu. „Kohale on kutsutud kõik meie kollektiiivid,“ ütles pool aastat Haapsalu sotsiaalmaja juhtinud Serli Küünarpuu. „Hooaeg läbi on käinud vilgas tegevus ja täna laseme nad suvepuhkusele.“

Meelelahutust pakkusid naiskoorid Bõliina ja Neti, Haapsalu lastekodu laululapsed ning eakate tantsurühmad, samuti peeti demonstratsioonmatš linnapea ja kabeklubi juhi vahel.

Sotsiaalmaja alalised külastajad on kabetajad. „Linn võimaldab neil sotsiaalmajas ruume kasutada,“ ütles Küünarpuu.

Et pidulistele põnevust pakkuda, kutsuti linnapea Urmas Sukles Läänemaa kabeklubi juhi Kalev Randlainega duellile. „Algus oli linnapeal ikka väga tugev,“ kiitis algusfaasis tasavägiselt kulgenud mängu mängu võitnud Randlaine.

Randlaine ütles, et tänu Haapsalu linna toetusele on siin korraldatud juba kahed Eesti meistrivõistlused. 2012 peeti Haapsalus meistrivõistlused tavalises, tänavu aga sajaruudulises kabes.

„Kabeliidu president [Janek Mäggi] küsis, et kas nüüd võib öelda, et Haapsalu on kabepealinn,“ lausus Randlaine. „Sukles vastas, et miks ka mitte, kui inimesed tahavad.“

Sõnasabast haarati kinni ning nii tuligi kabelinnapeal oma mänguoskust demonstreerida. „Sport võitis. Oli päris meeleolukas mäng,“ kommenteeris Küünarpuu Urmas Suklese etteastet.

Haapsalu sotsiaalmajas tegutsevad eakate laulu-, tantsu- ja võimlemisringid, erivajadusega lastel on seal oma laulu- ja tantsutunnid ja neil on sotsiaalmajas ka oma päevakeskus. Ka vaegnägijatel on oma ring.

„Ja eri ühingud kõikjalt Läänemaalt käivad siin,“ ütles Serli Küünarpuu. „Vähiliidul on oma jututuba näiteks.“

Serli Küünarpuu ütles, et hetkel on sotsiaalmajas võimlemissaali ja turvakodu remont.„Remondiplaane on veel. Tahaks kõigi nende tegevustega jätkata ning seetõttu on vaja siin aega-ajalt midagi uuendada,“ lausus sotsiaalmaja direktor. „Uurime ja vaatame, milliseid teenusid elankikkond vajab, püüame olemasolevaid parandada ja uusi pakkuda.“

Sotsiaalmajas on Serli Küünarpuu sõnul päris palju tegevusi, kuhu on inimesi oodatud liituma.

Fotod: Urmas Lauri

Sotsiaalmaja suvelõpp 003 Sotsiaalmaja suvelõpp 012 Sotsiaalmaja suvelõpp 019 Sotsiaalmaja suvelõpp 028 Sotsiaalmaja suvelõpp 029 Sotsiaalmaja suvelõpp 034 Sotsiaalmaja suvelõpp 043 Sotsiaalmaja suvelõpp 046 Sotsiaalmaja suvelõpp 054 Sotsiaalmaja suvelõpp 055 Sotsiaalmaja suvelõpp 056 Sotsiaalmaja suvelõpp 057 Sotsiaalmaja suvelõpp 063 Sotsiaalmaja suvelõpp 065 Sotsiaalmaja suvelõpp 069 Sotsiaalmaja suvelõpp 074 Sotsiaalmaja suvelõpp 076 Sotsiaalmaja suvelõpp 077 Sotsiaalmaja suvelõpp 082 Sotsiaalmaja suvelõpp 087 Sotsiaalmaja suvelõpp 093 Sotsiaalmaja suvelõpp 097 Sotsiaalmaja suvelõpp 102 Sotsiaalmaja suvelõpp 109 Sotsiaalmaja suvelõpp 111

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments