Lihula ja Taebla tõid Eesti koolide meistrivõistlustelt medaleid

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Lihula gümnaasiumi võistkond koos treenerite Jaanus Getreu ja Maarja Jalakaga. Foto Erakogu.

Raplamaal, Valtus toimunud Eesti Koolispordi Liidu jalgpalli 3.-5. klasside meistrivõistluste finaalis toodi Läänemaale kaks medalit –  Lihula gümnaasiumi tütarlapsed saavutasid teise ja Taebla gümnaasium jalgpallitüdrukud kolmanda koha.

Unikaalne saavutus, kus ühelt võistluselt tuuakse samas kategoorias ühte maakonda kaks medalit, tõstis Läänemaa ka selle võistluse parimaks maakonnaks.

Lihula gümnaasiumile oli see hõbemedal juba kolmas järjestikune medal, sest sama vanad tüdrukud on selle võitnud ka eelmisel ja üle-eelmisel aastal.

Valtus võistlesid ka poisid. Läänemaad esindanud Lihula gümnaasium tegi korraliku võistluse ja lõpetas 9.kohaga.

Tüdrukute finaalturniirile pääses kuus Eesti parimat kooli. Lihula sillutas tee hõbemedaliteni võitudega Kohila gümnaasiumi (2:0), Taebla (2:0) ja Rapla Vesiroosi gümnaasiumi üle 3:0. Kaotus tuli vastu võtta Suure-Jaani gümnaasiumilt 0:2.

Taebla tüdrukud võitsid Kohilat 2:0 ja Rapla Vesiroosi gümnaasiumi 1:0, kuid kaotasid nii Lihulale, kui ka Suure-Jaani Gümnaasiumile 0:2.

Tüdrukute Eesti Koolispordi Liidu meistriks tuli Suure-Jaani gümnaasium.

Lihula gümnaasium mängis koosseisus: Karita Üksvärav, Jana Kardin, Marjana Kuldsaar, Gerttu Küttmann, Mariliis Nikkel ja Karolin Smõtskov (treenerid Maarja Jalakas ja Jaanus Getreu).

Taebla gümnaasiumi esindasid Reelika Pärna, Lisandra Tõnning, Sille Männik, Carmen Resetnikovs, Karolina Lillemets, Mariliisa Murumäe, Jekaterina Jermolina ja Kätlin Luur (õpetaja Toivo Jõgilane).

Lihula gümnaasiumi poisid saavutasid 15 finaalturniirile pääsenud kooli hulgas alagrupis kaks võitu Rakvere reaalgümnaasiumi ja Iisaku gümnaasiumi üle. Viiki mängiti Kuressaare kesklinna kooliga. Kaotus tuli vastu võtta Tartu Miina Härma gümnaasimilt. Esikuuikust jäädi välja halvema väravatevahe tõttu.

7.-9. koha mängudes enam jõudu ei jätkunud, kuid üheksanda koha eest väärivad noored vutipoisid kindlasti kiitust. Turniiri võitis Tabasalu Gümnaasium.

Eesti Koolispordi Liidu jalgpalli meistrivõistluste finaalturniiridel on meie koolidel märkimisväärne koht.

Sel õppeaastal on Läänemaale Eesti Koolispordi Liidu jalgpallimeistrivõistlustelt tulnud 5 medalit. Sügisel saavutas Rahvaliiga meistrivõistlustelt esimese ja teise koha Noarootsi kool, saalijalgpalli rahvaliiga meistrivõistlustelt tõi teise koha Virtsu kool ja nüüd siis Lihula ja Taebla pisikesed jalgpallitüdrukud II ja III koha.

Sel sajandil on seitse Läänemaa kooli Eesti Koolispordi Liidu meistrivõistlustelt jalgpallis meie maakonda toonud 17 medalit. Edukaim kool on selles arvestuses Lihula gümnaasium, seitsme võidetud medaliga.

Jaanus Gerteu
 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments