Haapsalu mängis volikogu mässulise komisjoni nurka

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu linnavalitsus mängis linnavolikogu mässulise komisjoni nurka, et suruda läbi kesklinnas kahe korteri müük.

Haapsalu tahtis kaht korterit kesklinna veetorni elamus müüa juba eelmisel kuul, kuid linnavolikogu õiguskomisjon ei andud vastavale eelnõu nõusolekut.

Linnavolikogu juhatus saatis seejärel sama eelnõu juba teisele linnavolikogu komisjonile. Rahanduskomisjon kiitiski eelnõu heaks ja reedel pärast lõunal lubas volikogu korterid müüa.

Korterite müügile hääletasid vastu IRLi ja sotside saadikud, kes leiavad, et linnavalitsus peaks kaht korterit kasutama munitsipaaleluruumidena. Haapsalu linnapea Urmas Suklese sõnul aga pole see võimalik, sest veetorni kortermaja üldkoosolek pole sellega nõus.

Korterites asusid varem perearsti kabinetid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
lühidalt
10 aastat tagasi

Sukles ja Karilaid otsustasid, et papp on otsas ja korterid tuleb müüa. Mida arvavad selle peale mingi komisjon või volikogu, keda see kotib. Rahanduskomisjonis on omad poisid aga kui ka seal läbi ei läheks, saaks küsimuse ju hariduskomisjoni suunata.

Jaanus Karilaid
10 aastat tagasi

lgp ajakirjanik. mitte linnavalitsus ei suunanud eelnõud rahanduskomisjonile, vaid seda tegi linnavolikogu juhatus üksmeelselt.

teiseks. lisaks olid kõik linnavolikogu liikmed kinnitanud juba linnaeelarve eelnevalt, kus antud korterite müügiga oli arvestatud.

kolmandaks. haiglaga olid kokkulepped sõlmitud. perearstikeskus on välja ehitatud ja parkla uuendatud. see kõik oli leppe osa.

neljandaks. õiguskomisjonis pole opositsiooni ülekaalu, vaid tol korral häälesid Seppi, Saarsoo ja Sommermann antud eelnõu vastu. vahepeal tuli täiendavaid argumente ja juhatus tegigi sellise valiku, et suunas eelnõu rahanduskomisjonile.

munitsipaalehituse algus sõltub koostöös Valitsusega. Sukles vihjaski meie puuduvale regionaalpoliitikale.