Selle kevade sinilillemärk toetab vigastatud veterane

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Sel kevadel korraldab heategevusliku sinilillekampaania Eesti vigastatud võitlejate ühing, kutsudes üles sinilille rinnamärki ostes toetama kaitseväe ja Kaitseliidu veterane.

Hoolekandeteenuste ASi kodudes valmistati 50 000 riidest rinnamärki, sh valmistati Uuemõisa Kodus veteranide toetuseks 6000 märki.

Märkide jagamine algas sel esmaspäeval. Tallinnas ostis naiskodukaitsjailt esimese õie president Toomas Hendrik Ilves.

Läänemaa naiskodukaitsjad said 600 märki, aga enamik on juba müüdud. Kolmapäeval tuli uus saadetis, ütles Naiskodukaitse instruktor Sveta Mustkivi.

Käsitsi valmistatud sinilille-märke müüvad ka Selveri poed, Kaitseliidu malevad ja Naiskodukaitse vabatahtlikud veteranipäeva üritustel.

Ühe lille eest palutakse vähemalt 2 euro suurust annetust. Annetused lähevad Ida–Tallinna keskhaigla taastusravikliinikule vigastatud veteranidele uue kõnniabiseadme ostuks. Tulevikus saavad seda kasutada kõik Eesti elanikud.

Korraldajad kutsuvad inimesi kandma märke rinnas, et näidata oma toetust kaitseväe ja Kaitseliidu veteranidele.

Sinililli müüakse 27. aprillini. Veteranipäeva tähistatakse 23. aprillil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments