2

Võrdõigusvolinik kutsub homme tasuta nõustamisele Haapsalus

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

21. veebruaril tuleb võrdõigusvolinik Mari-Liis Sepper Haapsallu, et nõustada Läänemaa inimesi. Foto: Võrdõigusvoliniku kantselei
21. veebruaril tuleb võrdõigusvolinik Mari-Liis Sepper Haapsallu, et nõustada Läänemaa inimesi. Foto: Võrdõigusvoliniku kantselei
Võrdõigusvoliniku kantselei kutsub homme, 21. veebruaril tasuta nõustamisele Haapsalus. Nõustamisele oodatakse inimesi, kes on kogenud, et neid on koheldud ebavõrdselt nende soo, lapsevanemaks olemise, rahvuse, vanuse, nahavärvuse, usutunnistuse, puude või seksuaalse sättumuse tõttu.

Võrdõigusvolinik Mari-Liis Sepperi sõnul on inimestel Eesti seaduste järgi õigus olla vaba diskrimineerimisest. „Kui tööandja jätab värbamisel kõrvale naiskandidaadi seepärast, et tal on väikesed lapsed, siis selline käitumine ei ole lubatud. Tööle võtmisel tuleb seada esmatähtsaks inimese oskused ja kogemused, mitte tema vanus, rahvus või sugu. Puuetega inimesi ei tohi vaid nende puude tõttu kandideerimiselt eemale tõrjuda,“ ütles Mari-Liis Sepper. „Samuti on diskrimineeriv maksta sama või võrdväärse töö eest naisele madalamat töötasu kui mehele,“ lisas Sepper.

Ebavõrdset kohtlemist tuleb kõige sagedamini ette tööelus, kuid seda esineb ka teistes eluvaldkondades. Et nõustamine toimub maakondades esmakordselt, võib tulla rääkima ka lähedasega juhtunud sündmusest või aastaid tagasi aset leidnud diskrimineerimisest. Sellega kaardistab voliniku kantselei inimeste kokkupuuteid ebavõrdse kohtlemisega.

„Siiani on kõik soovijad saanud oma küsimustega pöörduda voliniku kantseleisse Tallinnas, lisaks ka e-kirja või telefoni teel. See võimalus on jätkuvalt olemas, kuid sageli on inimestel kergem oma lugu rääkida, kui nad saavad seda teha silmast silma,“ ütles võrdõigusvolinik Mari-Liis Sepper.

Nõustamisel võib soovi korral jääda anonüümseks, samuti ei pea avaldama väidetava diskrimineerija nime. Võrdõigusvoliniku kantselei jurist annab esialgse hinnangu, kas inimest on ebavõrdselt koheldud ja nõustab, mida saab teha oma õiguste kaitseks.

Tasuta nõustamine leiab aset homme, 21. veebruaril kell 14.00 – 16.00 Haapsalu Sotsiaalmajas (Kastani 7). Nõustab võrdõigusvoliniku nõunik Hille Naaber. Nõustamisele on tagatud ligipääs ratastooliga.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Paneb mõtlema
Paneb mõtlema

Kahjuks oli vähe inimesed kohale tulnud . Aga no ,hea seegi .Et null ei olnud:)

Pamp
Pamp

Tuleks ja küsiks ka, et miks on nende nn võrdõiguslikkuse büroos 7-st kohast kõik 7 ehk 100% naised. Kus on võrdõiguslikkus? Ja küsiks veel, et miks saab see nn volinik 2860€ palka, mis ei ole kuskilt võrreldav, mis ületab eesti keskmist palka 3x ja miinumimpalka 8x ?

wpDiscuz