Võrdõigusvolinik kutsub tasuta nõustamisele Haapsalus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Võrdõigusvoliniku kantselei kutsub 21. veebruaril tasuta nõustamisele Haapsalus. Nõustamisele oodatakse inimesi, kes on kogenud, et neid on koheldud ebavõrdselt nende soo, lapsevanemaks olemise, rahvuse, vanuse, nahavärvuse, usutunnistuse, puude või seksuaalse sättumuse tõttu.

Võrdõigusvolinik Mari-Liis Sepperi sõnul on inimestel Eesti seaduste järgi õigus olla vaba diskrimineerimisest. „Kui tööandja jätab värbamisel kõrvale naiskandidaadi seepärast, et tal on väikesed lapsed, siis selline käitumine ei ole lubatud. Tööle võtmisel tuleb seada esmatähtsaks inimese oskused ja kogemused, mitte tema vanus, rahvus või sugu. Puuetega inimesi ei tohi vaid nende puude tõttu kandideerimiselt eemale tõrjuda,“ ütles Mari-Liis Sepper. „Samuti on diskrimineeriv maksta sama või võrdväärse töö eest naisele madalamat töötasu kui mehele,“ lisas Sepper.

Ebavõrdset kohtlemist tuleb kõige sagedamini ette tööelus, kuid seda esineb ka teistes eluvaldkondades. Et nõustamine toimub maakondades esmakordselt, võib tulla rääkima ka lähedasega juhtunud sündmusest või aastaid tagasi aset leidnud diskrimineerimisest. Sellega kaardistab voliniku kantselei inimeste kokkupuuteid ebavõrdse kohtlemisega.

„Siiani on kõik soovijad saanud oma küsimustega pöörduda voliniku kantseleisse Tallinnas, lisaks ka e-kirja või telefoni teel. See võimalus on jätkuvalt olemas, kuid sageli on inimestel kergem oma lugu rääkida, kui nad saavad seda teha silmast silma,“ ütles võrdõigusvolinik Mari-Liis Sepper.

Nõustamisel võib soovi korral jääda anonüümseks, samuti ei pea avaldama väidetava diskrimineerija nime. Võrdõigusvoliniku kantselei jurist annab esialgse hinnangu, kas inimest on ebavõrdselt koheldud ja nõustab, mida saab teha oma õiguste kaitseks.

Tasuta nõustamine leiab aset 21. veebruaril kell 14-16 Haapsalu Sotsiaalmajas (Kastani 7). Nõustab võrdõigusvoliniku nõunik Hille Naaber. Nõustamisele on tagatud ligipääs ratastooliga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kont
10 aastat tagasi

Hakaku parem endast pihta. Seitsmest nende töötajatest ei ole ühtegi meest, ühtegi geid ja mitte ühtegi transvestiiti. Kus on võrdõiguslikkus?
Kes tahab mingu vaatama seda poisipeaga ja 2860€ kuus teenivat volinikku.
http://www.svv.ee/index.php?id=550

Gen.
10 aastat tagasi

Olen juba paar aastat teinud oma lambale ilusaid eetettepanekuid teinud. …..