Lääne Elu paberleht neljapäeval, 13. veebruaril

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula

* Lääne Elu uuris, kuidas tulevad Läänemaa omavalitsused toime õpetajatele palga maksmisega. Selgus, et Läänemaa põhikoolide osas katab riigi eraldis õpetajate palgatõusu kõigis omavalitsustes peale Martna. Kuid üha rohkem tuleb omavalitsustel juurde maksta, et gümnaasiumi pidada, sest riigi rahast ei jätku õpetajate palgaks.

* Läänemaa õpilaste teadmised matemaatikas, funktsionaalses lugemises ja loodusteadustes on Eesti keskmisega üsna sarnased, kirjutab haridusministeeriumi osajonnajuhataja Ain Tõnisson. Suurem erinevus on matemaatikas, kus on Läänemaa õpilaste tulemus mõnevõrra madalam.

* Läänemaa ühisgümnaasiumi direktor Leidi Schmidt kirjutab põhjalikult, kuidas palju poleemikat tekitanud „Lennula” Wiedemanni koolimajja sai ja mida sellest loost õppida.

* Kavandi järgi pidi „Lennula” tekitama vapustava hõbedase vaatemängu, elektrijuhtmed rikastama kompositsiooni ja integreerima linde interjööriga, linnuparve motiiv esteetiliselt kombineerima kahe ajastu (klassitsism ja kaasaeg) hõngu.

* Riik ja Haapsalu linnavalitsus on oma sõna pidanud ja rahastanud ühendatud muuseumide sihtasutust isegi heldemalt kui läinud aastal. Sihtasutuse tänavusi plaane tutvustab juhataja Anton Pärn.

* Kaljas Hoppet osaleb rahvusvahelises teatriprojektis, vedades sel suvel teatrirahvast Läänemerel ja järgmisel kahel aastal Vahemerel.

Nii lahjalt pole taasiseseisvunud Eesti alates 1992. aasta Albertville’i OM–ist veel esinenud, leiab Aivo Paljasmaa oma olümpiakommentaaris.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments