Kolledži tudengid kutsuvad disainitoolidele istuma

Kaia Ansip

kaia.ansip@gmail.com

Kolledži II kursuse tudengite toolid on näitusel. Fotod: Kaia  Ansip
Kolledži II kursuse tudengite toolid on näitusel. Fotod: Kaia Ansip

Tänasest saab Rannarootsi keskuses näha ja istuda Haapsalu kolledži käsitöötehnoloogia ja disaini eriala II kursuse tudengitevärskelt valminud disainitoolidel. Näituse nimigi „Võtab toolil istet“ kutsub vaatajaid mitte ainult vaatama vaid ka istuma.

“Tahaksime, esimest korda, et inimesed läheksid ja prooviksid ja istuksid,” ärgitas kolledži õpetaja ja juhendaja Arvo Pärenson inimesi. Algselt oli asjaosalistel idee lisada juurde alltekst “Istu ära karda, sind ei panda istuma”.

Pärenson rääkis, et las kõik proovivad, kui tool nihkub paigast, nihutame selle tagasi.

„Selle aasta lähte-ülesandeks oli teha kaalult kui vormilt kerge tool,“ rääkis II kursuse õpilane Martti Urma, kelle käe all valminud tool kaalub umbes neli kilo.

Urma valis tooli materjaliks saare puu sest see on sitke ja lubab mõõtmeid peenikeseks ajada. „Vanal ajal tehti odavarred saarepuust,“ rääkis ta.

Haapsalu kolledžis on saanud traditsiooniks, et II kursuse õpilased teevad toole, mis igal aastal lähevad ka näitusele. Toolid on kuni märtsi kuuni Rannarootsi keskuses näitamiseks. II kursuse tudengite tööle lisaks on näitusel esindatud I kursuse äramainitud diivanilauad.

Näha saab toole Mirko Põllult, Kadri Tammistelt, Anu Ranklalt, Martti Urmalt, Jaanika Illendilt, Kersti Viiolilt, Kaidi Subbilt, Veiko Aedmalt ja Andres Kikaselt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments