Eesti-Vene piirilepe saab allkirjad 18. veebruaril Moskvas

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Eesti ja Venemaa välisministeerium leppisid kokku, et 18. veebruaril allkirjastavad ministrid Moskvas Eesti Vabariigi ja Venemaa Föderatsiooni vahelise riigipiiri lepingu ning Narva ja Soome lahe merealade piiritlemise lepingu, teatas välisministeerium.

Pärast lepingute allkirjastamist välisministrite Urmas Paeti ja Sergei Lavrovi poolt tuleb lepingud ratifitseerida Eesti ja Vene parlamendis.

Samuti on Eesti ja Vene välisministril kavas alla kirjutada Eesti Vabariigi valitsuse ja Venemaa Föderatsiooni valitsuse vahelisele Eesti Vabariigi suursaatkonna Venemaa Föderatsioonis paiknemise tingimusi ja Venemaa Föderatsiooni suursaatkonna Eesti Vabariigis paiknemise tingimusi käsitlevale kokkuleppele.

Ka leppisid välisministeeriumid kokku, et 2014. aasta teises pooles toimub Venemaa välisministri Sergei Lavrovi visiit Eestisse.

Eesti ja Venemaa välisminister allkirjastasid piirilepped esimest korda 2005. aasta 18. mail ning riigikogu ratifitseeris need sama aasta 20. juunil. 2005. aasta juuni lõpus teatas Venemaa, et võtab oma allkirja Eestiga sõlmitud piirilepetelt tagasi, leides, et riigikogus ratifitseerimisseadusele lisatud preambul võimaldab esitada Venemaale tulevikus territoriaalseid nõudmisi. Eesti on seda väidet korduvalt tõrjunud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Anonüümne
10 aastat tagasi

venalane on elukutse

RMP=LSP
10 aastat tagasi

lavrenti-sardelli pakt

võiks
10 aastat tagasi

siis ka kohe uuesti selle 1940 a. palvekirja eesti vabariigi vastuvõtmisest nsv liidu rahvaste vennalikku perre kaasa võtta ja üle anda, ei pea liigselt saapaid kulutama.