Hiiumaa jäätee tuleb veebruaris

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Fotod: Kaia Ansip
Fotod: Kaia Ansip
Fotod: Kaia Ansip

Maanteeameti Lääne regiooni peaspetsialist Hannes Vaidla ütles Hiiuelule, et Sarve-Rohuküla jätrassil tehakse jääluuret järgmisel nädalal, kui jääolud on soodsad, saab veebruari keskel autod liikuma lasta.

„Reaalse pildi saame anda järgmise nädala teises pooles, kui oleme uuesti luurel käinud. Enne pole mõtet minna, ootame külmad ära. Siis kaardistame ära,“ kinnitas Hannes Vaidla.

Veeteedeamet on seoses planeeritavate jääteedega alates 28. jaanuarist ajutiselt peatatud laevaliikluse merealal, mis võimaldaks jääteed rajada Rohukülast nii Vormsile kui ka Hiiumaale, Hiiumaalt Saaremaale ja Muhust mandrile ning mandrilt Kihnu.

Kui jääluure kinnitab, et trassi avamiseks vajalik jääpaksus saavutatakse, siis võtab trassi ehitamine veel vähemalt kümme päeva aega.

„Teedemehed on valmis, rahad on olemas, kui võimalus tekib, avatakse jäätrass, selles pole migit kahtlust. Loodame kõige paremat!“ lausus Hannes Vaidla.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments