Raamatute ostmiseks on 217 eurot vähem

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Foto: Arvo Tarmula / arhiiv
Foto: Arvo Tarmula / arhiiv
Foto: Arvo Tarmula / arhiiv

Kultuuriministeerium eraldas Läänemaa keskraamatukogule teavikute ostmiseks 42 305 eurot, mida on 217 eurot vähem kui mullu.

Läänemaa keskraamatukogu direktor Ilme Sepp (pildil) ütles, et pelgas suuremat vähenemist, sest teavikute ostmise raha oleneb elanike arvust ja Läänemaa elanike arv vähenes mullu väga palju.

Kultuuriministeeriumi teavikute soetamise toetusest pool on ette nähtud mitmesuguste kultuuriväljaannete ja konkurssidel auhinnatud teoste soetamiseks. Toetuse teist osa saavad raamatukogud kasutada oma kogude täiendamiseks vabal valikul.

Ministeerium maksab raamatukogude tegevustoetuseks 37 941 eurot, mis on mullusest 5,1% suurem. Ilme Sepa sõnul on toetus mõeldud maakonna raamatukogule pandud ülesannete täitmiseks ja seda maksab ministeerium otse omavalitsusele.

„Tore, et ka see summa tõusis. See on kergendus linnale, kes raamatukogutöötajate palka maksab, kuid ei too kaasa raamatukoguhoidjate palgatõusu,” ütles Sepp.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments