Sotsiaalminister Rõivas kutsub üles keelustama koolides e-sigareti suitsetamise

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Taavi Rõivas kutsub täna välja saadetud pöördumises haridusasutuse juhte üles keelustama sisekorraeeskirjaga e-sigareti suitsetamise kooli territooriumil.

„E-sigareti näol on teadaolevad riskid asendunud tundmatutega, sest pikaajalisi teaduslikke uurimusi e-sigareti tervisemõjude kohta veel ei ole,“ kirjutab sotsiaalminister.

„E-sigarettide lastele müümise ja laste e-suitsetamise osas peab olema ühiskonnas nulltolerants. Ehkki alaealiste e-sigarettide suitsetamine saab tulevikus olema keelatud, peame kohaseks, et ka koolis käivad täisealised õpilased e-suitsu ei teeks. Selge sõnumi saame saata, kui keelustame e-sigareti kasutamise oma asutustes. Sotsiaalministeerium on selle otsuse juba teinud ning kutsun kõiki haridusasutusi tegema sama ja seeläbi eeskuju näitama,“ lisas Rõivas.

Oma sisekorra eeskirjades on vastava muudatuse teinud Gustav Adolfi ja Õismäe gümnaasium ning Saaremaa ühisgümnaasium.

Sotsiaalministeerium on saatnud ministeeriumitele kooskõlastuseks seaduse eelnõu, mis keelustab tubakatootega sarnaselt kasutatavad tooted alaealistele. Sinna alla kuuluvad e-sigaretid, taimsed sigaretid ja erinevad materjalid vesipiibutubaka asendamiseks. Muudatus puudutab kõiki tubakatootega sarnaselt kasutatavaid tooteid sõltumata nikotiinisisaldusest. Samuti ei tohi eelnõu kohaselt alaealisele müügiks pakkuda, müüa ning reklaamida tubakatootega sarnaseid tooteid.

Tubakaseaduse ja reklaamiseaduse muutmise seaduse eelnõu läheb lähinädalatel teisele kooskõlastusringile ja valitsusse ülelugemisele kevadel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kodanik
10 aastat tagasi

Minister võtku vastu seadusi mitte ärgu mangugu õpetajaid – vaadake et lapsed ei suitseta. Kas seadus seisab jälle Reformierakonna huvide taga kinni?

juss
10 aastat tagasi

Sooooohhhh?? Valimised jälle tulemas?

mats
10 aastat tagasi

Üllatus ,üllatus.Suitsetamine avalikes kohtades on ju avalikes kohtades ammu-ilma keelatud!!! Mida siin veel arutada.Vesipiibud on samasugune mürk,mida noored ei peaks puutuma ,veelenam kambakesi avalikult promenaadil popsutades avalikkuse arvamust testides! Täiesti loomulik on keelustamine!!!