SOS Lasteküla Eesti Ühing aitab Riias Maxima poevaringus hukkunute peresid

Kaie Ilves

kaie@le.ee

SOS Lasteküla Eesti Ühingu annetustelefonidele laekus 14 160 eurot, mis läheb Riias Maxima poevaringu traagilises õnnetuses hukkunute laste ja perede toetuseks, edastas Kadi Sumberg SOS Lasteküla Eesti Ühingust.

Eestlaste toetust kasutatakse psühholoogide ja perenõustajate töö ning perede pikaajalise psühholoogilise nõustamise rahastamiseks.

„Riias töötab juba teist nädalat SOS lasteküla 20liikmeline psühholoogidest kriisimeeskond. Nõustamist on tehtud üle 400 tunni nii kodudes, koolides kui ka lasteaedades. Selles elurajoonis on palju koole ja lasteaedu ning selline õnnetus ei puudutanud mitte ainult õnnetuses kannatada saanuid, vaid ka teisi lapsi ning nende vanemaid,” ütles SOS Lasteküla Eesti tegevjuht Margus Oro.

SOS Lasteküla Läti Ühing on sõlminud Riia linnavalitsuse haridusosakonnaga lepingu ja võtnud nende perede nõustamise ja toetamise oma õlule. Samuti on SOS lasteküla teine kriisimeeskond töötamas Liepaja ja Valmiera linna elanikega, kelle lähedased said kannatada või hukkusid Maxima katastroofis.

„Läti kolleegid on välja töötanud programmid edaspidiseks pikemaajaliseks perekondade toetamiseks. Annan kõigile eestimaalastele edasi oma Läti kollegi tänu, kes oli pisarateni liigutatud oma naabrite toetusest,” lisab Oro.

SOS Lasteküla Läti Ühingul on sõlmitud leping Riia linna sotsiaalametiga, mille alusel aidatakse juba viis aastat SOS peretugevdamisprogrammi kaudu Riias puudust kannatavaid ja vähekindlustatud peresid. Kuus aidatakse ligi 200 last ja nende vanemaid. Riia sotsiaalametil on SOS lasteküla vastu täielik usaldus, mis ajendaski neid abi saamiseks esimesena pöörduma SOS lasteküla poole.

SOS lastekülal on pikaajalised kogemused, kuidas ja millist psühholoogilist abi vajavad lapsed, kes on kaotanud kas ühe või mõlemad vanemad, samuti osatakse nõustada peresid, kes on läbi elanud õnnetuse.

Annetustelefonidele laekunud summad olid telefonioperaatorite kaupa järgnevad: Tele2 kliendid annetasid 3900 eurot, Elisa kliendid 3020 eurot, Elioni kliendid 2200 eurot ja Starmani kliendid 325 eurot. EMT annetustelefonidele laekus 4715 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments