Haapsalu linnagaleriis näeb eksperimentaalset fotokunsti

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Foto Helen Viispert.
Foto Helen Viispert.

Neljapäevast on Haapsalu linnagaleriis avatud maalikunstnik Mirjam Mölder–Mikfelti eksperimantaalne fotonäitus „Once upon a time in space”.

Näitusel eksponeerib maalikunstnikuna tuntud Mölder–Mikfelt kosmilisi fragmentaarseid lähikaadreid maalidest: läheb oma maalide sisse.

Kuigi fotograafiaga on kunstnik kokku puutunud varasest lapsepõlvest, on see tema esimene isiklik fotonäitus.

Fotograafiaga on 1985. aastal sündinud Mölder–Mikfelt tegelenud isegi kauem kui maalimisega. Fotograafist ema kõrval jälgis ta ja talletas  teadmisi, esimese isikliku kaamera sai ta juba lapseeas.

Tõsisemalt hakkas ta fotograafiaga tegelema teismelisena, katsetas ja eksperimenteeris.

Eksperimentaalne on ka linnagalerii näitus. Kunstnik on jäädvustanud lähikaadreid: oma maalide reljeefseid pindu, mis on tekitatud, kasutades erinevaid materjale: riisi, tatart, kaerahelbeid, kangast, tualettpaberit, niiti, nööri, kuivatatud taimi jms.

Tulemus on atraktiivne, värvikirev, valgust, varju ja eri võttenurki kasutades mõjuvad fotod ebamaiselt kiirgavate kosmiliste maastikena.

Kunstnik on kasutanud digikompaktkaameraid.

Näitus jääb avatuks 1. detsembrini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments