0

Täna alustasid tööd hea valimistava valvurid

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Täna alustas vabaühenduste liit EMSL (ametliku nimega Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liit) regulaarse järelevalvega heast valimistavast kinnipidamise üle.

Vabatahtlike hea valimistava valvuritena tegutsevad sel aastal Hille Hinsberg, Juhan Kivirähk, Kaarel Tarand, Marek Reinaas, Margo Loor, Mari-Liis Jakobson, Sergei Metlev, Toomas Mattson ja Ülle Madise. Oma tähelepanekuid avaldavad nad Eesti Rahvusringhäälingu portaalis, mujal meedias ning Facebookis. Maakondades tegelevad hea valimistava jälgimise ja kommenteerimisega ka maakonnalehed.

Hea valimistava koosneb 11 punktist, mis jagunevad nelja alateema vahel: valimiskampaania rahastamine on läbipaistev, avalikku võimu ei kuritarvitata, valimiskampaania keskendub sisulistele küsimustele ning kandidaatide poliitilised vaated ja seisukohad on avalikud.

Kes märkab konkreetseid tegusid, lubadusi või reklaame, mis lähevad hea valimistavaga vastuollu, on oodatud sellest teavitama ka EMSLi aadressil valimistava@ngo.ee. Teates tuleks kirjeldada rikkumist ja selle seost hea valimistavaga ning võimalusel lisada link või foto.

Samuti võib valimistava rikkumisest teavitada maakonnalehte (Lääne Elu: info@le.ee), hea tava vastu eksinud kandidaati ning levitada infot sotsiaalmeedias.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz