0

Juunis langes uute autode müük

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Juunis toimus võrreldes maikuuga uute autode müüginumbrite osas suvele omane langus, vahendas AMTELi pressiesindaja Rein Luik.

Kuu jooksul registreeriti 1694 uut sõiduautot, mida oli veidi vähem kui mullu samal perioodil. Eelmise aasta esimese poolaasta müügiga võrreldes on Eestis tänavu müüdud sama perioodi jooksul uusi autosid 5% võrra enam.

Müüduim automark on jätkuvalt Toyota 225 müüdud autoga. Populaarsuselt teine ja kolmas on vastavalt Volkswagen ja Honda, mõlemat müüdi ligikaudu 140. Müüduimaks mudeliks oli juunis Honda CR-V maastur, neid müüdi 70.

Amserv Grupi tegevdirektor Mart Mägi sõnul on autode müügi langus juunis tavaline nähtus. “Juuni jääb juba müügipäevade arvult lühikeseks, sest enne jaanipäeva tehakse kõik ostud ära ja viimane nädal on suhteliselt vaikne,” ütles Mägi.

Sarnane langus võrreldes eelmise kuuga toimus ka tarbesõidukite turul, juunis müüdi kokku 283 tarbesõidukit. Müüduimateks olid Renault ja Peugeot, mõlemad müüsid 47 sõidukit.

Müüduim veoauto mark oli Volvo 15 müüdud autoga, edestades Scaniat 3 autoga.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz