Politseisündmused terves Eestis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Möödunud ööpäeval registreeriti politsei- ja piirivalveametis 76 avaldust ja teadet kuritegudest, nende hulgas 1 avaliku korra raske rikkumine, 45 varavastast kuritegu, sh 39 vargust (eluruumidest 5, sõidukitest 2) ja 2 sõidukivargust või omavolilist kasutamist.

Registreeriti 1 inimvigastustega liiklusõnnetus, milles sai vigastada 1 inimene.

Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati 5. Narkootikumide vahendamisi oli 1, narkootikumide omamisi või tarbimisi 9. Väärtegusid registreeriti 295. Piirilt saadeti tagasi 1 välismaalane. Salakaubavedamise juhtumeid oli 1.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine
2. juulil kella 12 paiku löödi Ridala vallas Kolila külas 45-aastast meesterahvast.

Järvamaa

Vargus
Ajavahemikul 29.–30. juuni varastati Ambla vallas Kärevete alevikus korterist mobiiltelefon Nokia ja sularaha. Kahju on kokku 600 eurot.

Pärnumaa

Vargus
3. juulil kella 2 paiku varastati Paikusel suletud territooriumilt veoauto kütusepaagist 134 liitrit diislikütust. Kahju on 221 eurot.

Avaliku korra raske rikkumine
2. juulil kella 20 ja 21 vahel sihiti Pärnus Hirve ja Laane tänavate vahelisel alal raketipüstoliga lendavat paraplaani. Hiljem visati paraplaani pihta raketipüstol, mis tabas mootorit ja raami ning juht oli sunnitud tegema hädamaandumise. Kahju on 1050 eurot.

PÕHJA PREFEKTUUR

Harjumaa

Vargused
3. juulil sai politsei teate, et Keilas Piiri tänaval varastati kauplusest mobiiltelefon. Kahju on ligi 625 eurot.

3. juulil sai politsei teate, et Kuusalu vallas Andineeme külas varastati suvilast erinevaid esemeid. Kahju on ligi 450 eurot.

3. juulil sai politsei teate, et Kõue vallas Kiruvere külas varastati laoruumist mobiiltelefon. Kahju on ligi 180 eurot.


LÕUNA PREFEKTUUR

Põlvamaa

Vargused
2. juuni öösel teatati politseile, et Põlva vallas Adiste külas varastati metsaraie platsil olnud langetustraktori paagist umbes 500 liitrit kütust. Arvatav varas oli äsja sündmuskohalt sõidukiga teadmata suunas lahkunud ning maha jätnud pumba, vooliku ning kanistri. Kahju on 757 eurot.

Ööl vastu 3. juulit murti Räpina vallas Võõpsu alevikus sisse paadisadamasse, kust varastati klaasplastikpaat registreerimisnumbriga ASB134 ja paadimootor Tohatsu. Kahju on 1406 eurot.

Tartumaa

Vargused
2. juulil avastati, et Tartus Raatuse tänaval on rattahoidlast varastatud trosslukuga kinnitatud tumerohelist värvi meeste jalgratas. Kahju on 155 eurot.

3. juulil avastati, et Tartus Nooruse tänaval ühiselamu eest on varastatud trosslukuga metalltoru külge kinnitatud jalgrattad Solifer ning Stucchi. Kahju on 370 eurot.

Valgamaa

Vargused
30. juunil avastati Karula vallas Väheru külas, et talumajja ja selle kõrvalhoonetesse on sisse tungitud ning varastatud erinevaid metallist esemeid ja lüpsiagregaat. Kahju on umbes 500 eurot.

2. juuli hommikul kella 7.30 paiku jättis 56aastane naine Valgas tänavat koristades murule oma koti, milles oli mobiiltelefon Samsung. Hilisemalt Tehnika
tänavale järelevalveta jäetud kotti otsima minnes avastas ta, et see on kadunud. Kahju on umbes 100 eurot.

Jõgeva-, Viljandi- ja Võrumaal teateid olulistest kuritegudest ei registreeritud.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Omavoliline sissetung
2. juulil kella 17.15 ajal tungiti Rakveres Rägavere teel asuvasse elumajja.

Ida-Virumaa

Vargused
Ajavahemikul 28. juuni kuni 3. juuli varastati Kohtla-Järvel Olevi tänaval asuvast kortermaja keldrist kaks jalgratast. Kahju on 500 eurot.

Ajavahemikul 2.-3. juuli varastati Narvas Vestervalli tänaval asuvast korterist tööriistad. Kahju on 445 eurot.

Ööl vastu 3. juulit varastati Kohtla-Järvel Pärna tänaval kortermaja trepikojast muruniiduk. Kahju on 145 eurot.

Omavoliline sissetung
2. juulil kella 6-10 vahel tungiti Narvas Kangelaste tänaval asuvasse korterisse. Kahju on 65 eurot.

Ajavahemikul 2.-3. juuli tungiti Lüganuse vallas Purtse külas asuvasse eramajja ning lõhuti majas olevaid esemeid. Kahju on selgitamisel.

Asja rikkumine ja hävitamine
3. juulil Narvas Taime tänaval pandi põlema sõiduauto Volkswagen Caravelle. Kahju on 3500 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments