Lääne Elu paberleht 18. aprillil

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Minister Siim-Valmar Kiisler (paremal) osales esmaspäeval Orul valdade ühinemise istungil ja kiitis neid kolme valda, kes oskavad nina eest kõrgemale vaadata. Pildil vestleb ta ühinemiskõnelusi juhtinud Nõva vallavanema Aldo Tammega. Foto: Arvo Tarmula
Minister Siim-Valmar Kiisler (paremal) osales esmaspäeval Orul valdade ühinemise istungil ja kiitis neid kolme valda, kes oskavad nina eest kõrgemale vaadata. Pildil vestleb ta ühinemiskõnelusi juhtinud Nõva vallavanema Aldo Tammega. Foto: Arvo Tarmula

Nõva volikogu esimees kaalub tagasiastumist

Nõva volikogu esimees Kalle Saar kaalub tagasiastumist, sest ei näe võimalust ametis jätkata pärast seda, kui opositsioon hääletas Nõva teistega liitumisotsuse maha.
Teine liitumise pooldaja, volikogu aseesimees Enn Laansoo on juba teatanud, et paneb maha kõik volikogu ametid ja jääb volikogu lihtliikmeks.

Lugu saab lugeda siit.

Läänlaste hulgas on enim suitsetajaid

Läänlaste hulgas on igapäevasuitsetajaid kolmandik ja selle näitaja poolest ollakse Eestis esikohal, selgub Tervise Arengu Instituudi 2011. aasta paikkonna tervisemõjurite uuringust. Eriti palju on igapäevasuitsetajaid meeste seas, kellest suitsetavad ligi pooled.

Tulumaksu tuli oodatust rohkem

Läänemaa inimestel algas aasta loodetust parema teenistusega. Kolme esimese kuuga on kõik Läänemaa omavalitsused saanud tulumaksu rohkem, kui loota julgesid ja mullu samal ajal laekus.

 Invaühing sai Soomest abisaadetise

Teisipäeval jõudis Soomest Läänemaa invaühingule autokoormatäis abivahendeid — toojaks Riihimäe piirkondlik invaühing. Saadetises oli haiglavoodeid, ratastoole, küünarkarke ja muud puudega inimeste elu lihtsustamiseks vajaminevat.

Selgusid Kullalinnud

Läänemaa parimad laululapsed panid end proovile Kullalinnu lauluvõistlusel. Järgmisel aastal peab Kullalind 40. sünnipäeva ja siis on oodata suuremat ja pidulikumat lauluvõistlust, kuhu kutsutakse esinema ka kunagised Kullalinnud.

Lugu saab lugeda siit.

Regionaalminister valdade ühinemisest

Regionaalminister Siim Kiisler ütles Orul läänlaste ühinemist kommenteerides, et osa Läänemaa valdu vaatab kõrgemale ja osa oma nina ette, aga õnneks on rohkem neid, kes kõrgemale vaatavad.

Elu Nõval päev pärast mitteühinemist

Lääne Elu käis uurimas, kuidas kulgeb elu Nõva vallas päev pärast seda, kui vallavolikogu otsustas häältega 5:4 nelja valla liitumisrongilt maha hüpata.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Huvitav
11 aastat tagasi

…paradoks- koole ja päästekomandosid suletakse,valdu liidetakse rahapuudusel. Raha pole isegi matusetoetuseks. Aga reformi rahandusminister Ligi kinkis 5 miljonit euri kolm korda kõrgema keskmise palgaga Kreekale. 5 miljonit,mille Eesti oleks pidanud Kreeka laenu intressidena tagasi saama. Aga eks iga rahvas ole oma valiku ise teinud…..