0

Politsei kontrollib täna piirkiirusest kinni pidamist

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Täna, 18. aprillil on kogu Eestis politsei kõrgendatud tähelepanu all piirkiirusest kinni pidamine ning suurendatud jõududega kontrollitakse juhtide sõidukiirust nii asulates kui ka maanteedel, teatati politsei- ja piirivalveametist.

Korrakaitsepolitseiosakonna liiklusjärelevalvetalituse juhi Tõnis Sulu sõnul on kiirusega seotud riskid erinevatel teedel erinevad. “Uuringute kohaselt toob keskmise kiiruse vähendamine 1% võrra kaasa selle, et keskmiselt vähenevad vigastusi põhjustavad kokkupõrked 2%, raskeid vigastusi põhjustavad kokkupõrked 3% ja surmaga lõppevad kokkupõrked 4%,” ütles Sulu.

Seega annab Sulu sõnul ka väike keskmise kiiruse vähendamine olulise panuse surmaga lõppevate ja kehavigastusi põhjustavate liiklusõnnetuste vähendamisse. “Juhid vaatavad n-ö väikesele kiiruseületamisele sageli läbi sõrmede. Paraku on sellel ohutusega seotud tulemustele väga oluline mõju, kuna selline käitumine on palju laialdasemalt levinud kui väga suure kiirusega sõitmine,” nentis ta.

Sel nädalal on piirkiirus kogu Euroopas liikluspolitseinike kõrgendatud tähelepanu all. Samuti on käimas kuu lõpuni kestev maanteeameti teavituskampaania ohutu sõidukiiruse valikust.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz