Juhtkiri: Meest sõnast

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu linnapea on lubanud, et enne sügisesi kohalikke valimisi saab linn uue suurema ja parema leinamaja. Neli linnapea–aastat hakkab täis tiksuma ja taganeda ei ole tal enam kuhugi.

Viis, kuidas linnapea oma lubadusele lahendust otsib, on sümpaatne. Mis olnuks lihtsam, kui käsi laiutades, masust ja tulubaasist soigudes ennast välja vabandada! Või linnaeelarvesse üks 100 000 euro suurune summa kirjutada ja leinamaja oleks valimisteks valmis. Nüüd on napsatud natuke siit ja natuke sealt, tabatud mitu kärbest korraga ja linnaraha säästetud muudeks töödeks. Seda võib ju nimetada ka trikitamiseks, nagu tehti kümme aastat tagasi veekeskusega, aga elu on näidanud, et risk on ennast ära tasunud.

Et Läänemaa haigla nõukogu ei ole linnavalitsuse kummitempel, nagu seda on tuimalt kätt tõstev valitsuskoalitsioon linnavolikogus, püüab nõukogu linnapea ideest maksimumi võtta ja riskid maandada. Kui nõukogu polnud nõus, et haigla võtab leinamaja tarvis laenu, leiti kompromiss: haigla laenab veerand miljonit ja teeb sellega nii perearstikeskuse kui ka leinamaja. Peaaegu poole sellest rahast ehk leinamaja maksumuse tasub linn kümne aasta jooksul. Haigla laenu tasuma ei pea, laenumaksed tulevad matusebüroo ja perearstikeskuse rendist. Haigla pääseb 350 m² suuruse kasutamata pinna kütmise tasust ja see on ka päris kena kokkuhoid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Ajuhans
11 aastat tagasi

isegi seda artiklit lugemata on selge ju mis tegelased haapsalus roolivad ja oma taskuid teistega segi ajavad,aga jätkake samas vaimus edasi,minu poolt roheline tuli