Detailplaneeringu algatamine

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu linnavolikogu algatas 22. veebruari istungil otsusega nr 195 Tulbi põik 3, 5, 16 kruntide ja lähiala detailplaneeringu Haapsalus.

Planeeringu eesmärk on olemasolevate tootmismaa kruntide jagamine ja planeeritud kruntidele ehitusõiguse määramine. Planeeringuga tehakse ettepanek muuta kehtivat linna üldplaneeringut nii, et osa tootmismaast saab sihtotstarbe elamumaa. Hoonestamata kruntidele, sihtotstarbega elamumaa, kavandatakse ehitada korterelamu ja pereelamu. Planeeringuga antakse heakorrastuse, haljastuse, juurdepääsude, parkimise ja tehnovõrkudega varustamise põhimõtteline lahendus. Planeeritava ala suurus on ca 19 500 m².

Planeeringu algatamise ettepaneku tegid Haapsalu linnavalitsusele kinnistute omanikud Haapsalu Tööotsijate Ühing ja Andres Auväärt. Kuna planeeringu algatamisega ei kavandata tegevust, mis oleks olulise keskkonnamõjuga KeHJS § 33 lg 1 p 3 mõistes, samuti ei sisalda detailplaneeritav tegevus KeHJS § 6 lg 2 toodud tegevusvaldkondi, mille puhul tuleb kaaluda keskkonnamõju strateegilise hindamise vajadust, otsustati mitte algatada detailplaneeringu keskkonnamõju strateegilist hindamist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments