Haapsalu linnavolikogu tahab sünnitoetuse kahekordistada

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Täna andsid Haapsalu linnavolikogu 5 liiget üle otsuse eelnõu, millega tõuseb linna lapsevanematele mõeldud sünnitoetus 192 eurolt 384 eurole.

“Tahame toetada Haapsalu lapsevanemaid, et sündide arv Haapsalus kasvaks,” ütles üks eelnõu allkirjastajatest, volikogu esimees Jaanus Karilaid. “Samuti soovime sünnitoetuse suurendamisega tunnustada emasid ja nende tööd.”

Sünnitoetus on mõeldud Haapsalu lapsevanematele. Eelnõu kohaselt peab vähemalt üks lapsevanem olema 6 kuud enne lapse sündi Haapsalu linna sisse kirjutatud.

Toetuse tõstmise kulu tähendab Haapsalu eelarvele 20 000 euro suurust lisakoormust. Eelnõu algatajate sõnul on tõenäoline, et otsus võetakse vastu märtsi jooksul. Sünnitoetuse tõstmise otsus rakendub vastuvõtmise korral tagasiulatuvalt 1. jaanuarist 2013.

Haapsalu sünnitoetus on püsinud seni madalamal kui lähivaldade Ridala ja Taebla sünnitoetused. Karilaiu sõnul on sünnitoetuse kahekordistamine maakonnakeskusele vääriline samm ning üks paljudest sammudest, mis kutsub elama Haapsallu.

“Meil saab Eesti mitmekesisemat ja taskukohasemat huviharidust,” nendib volikogu esimees. “Haapsalu linnas on esindatud kõik haridusastmed alusharidusest kõrgemani välja. Kui 22. märtsil võtame sünnitoetuse eelnõu otsusena vastu, siis olen kindel, et juba aprillis tuleme välja järgmiste uuendustega meie elanikele. Haapsalu on ja saab aina atraktiivsemaks elukohaks.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Valge Daam.
11 aastat tagasi

Haapsalu on atraktiivne elamispaik. Vàliselt kindlasti. Aga ega raha ja atraktiivsus sûnnitama kutsu.Suhtumisest algab ikka asi. Linnavolikogu nàitab ju toetuse kahekordistamisega oma positiivset suhtumist lapsesaamisse. Aga edasi? Kuidas saaksime kôik omalt poolt emadusse positiivselt panustada? Niimoodi igapàevaselt, mitte ainult emadepàeval. Tànaval ja töökohal, metsas ja merel, lasteaias ja koolis, arstil ja poes. Iga pisike hing on ju meile endile toeks, me kôik jààme vanaks. Aitàh, kui Sa minu kirjutise peale protsessima ei hakka, vaid korraks môtiskled, mida ise omaltpoolt titeisu tekkimiseks pakkuda saaksid.

kuule
11 aastat tagasi

kuule “inimlik”, ära kahtlusta pidevat pettust. uslada oma inimesi. kah asi kui mõni ema saab kaks toetust. kahju on või? ja kui suur on tõenäosus, et selline skeemitamine pihta hakkab. otsi positiivsust!

Inimlik küsimus
11 aastat tagasi

Ja kui teine lapsevanem on sisse kirjutatud näiteks Tallinnasse – kas siis maksab Haapsalu sellele, kes elab Haapsalus ja see, kes elab Tallinnas, saab Tallinnast. Ja laps? Nagu Figaro pulm, täna siin-homme seal?