Eesti Loto: Üldiselt tullakse suurvõitu vormistama kohe

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Üleeile pälvis palju meediatähelepanu, et augustis Haapsalust ostetud lotopileti omanik ei tulnud 90 päeva jooksul Eesti Loto kontorisse ja jäi võidust ilma. Pilet võitis jackpot’i summas 155 395 eurot.

Lotofirma turundusjuht Kristi Liigus meenutab Õhtulehes, et suur summa jäi välja võtmata ka nelja aasta eest – toona oli üks Bingo Loto pilet võitnud umbes 1,6 miljonit krooni (üle 100 000 euro).

Välja võtmata võidud lähevad Eesti Loto tuludesse ja seeläbi dividendidena riigieelarvesse ning riik otsustab, milliseid valdkondi sellest rahast toetatakse.

Liigus räägib, et välja jääb võtmata keskmiselt kuni 1 protsent kogu väljamakstud võitude kogusummast. Näiteks tänavuse aasta 10 kuuga on Eesti Loto maksnud välja võite enam kui 20 miljoni euro eest, välja võtmata on võite umbes 200 000 euro eest.

Tavaliselt on võitjad rõõmsalt Eesti Lotos võitu vormistamas juba järgmisel päeval.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Mina tulen järgmisena...
11 aastat tagasi

… suurvõitu vormistama.
On ju vana kuuldud tõde, et sõnal on suur jõud. Ma lasen selle juba täna lendu.