Kiltsi tööstusala detailplaneeringu ja detailplaneeringu keskkonnamõju strateegilise hindamise aruande avalik väljapanek

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

6. septembri istungil korraldusega nr 411 võttis Ridala vallavalitsus vastu Kiltsi tööstusala detailplaneeringu.
Kiltsi tööstusala detailplaneeringuga kavandatakse Kiltsi külas asuvale ligi 45 ha suurusele maa-alale Kiltsi tööstusala rajamiseks maakasutustingimused ja ehitusõigused. Planeerimise lahenduse koostamisel on arvesse võetud keskkonnamõju strateegilise hindamise tulemusi.
Detailplaneeringuga on moodustatud planeeritaval alal 29 krunti. Kruntidele on määratud ehitusõigused ning olulisemad arhitektuurilised ja ehituslikud tingimused hoonete ja tööstusala teenindavate ehitiste rajamiseks. Samuti on lahendatud kruntide varustamine tehnovõrkude ja –rajatistega ning kavandatud juurdepääsud planeeritavale alale.
Detailplaneeringule koostatud keskkonnamõju strateegilise hindamisega on välja selgitatud, hinnatud ja kirjeldatud kavandatava tegevuse eeldatavat mõju keskkonnale ning analüüsitud mõju leevendamise võimalusi.
Detailplaneeringu lahendus on kooskõlastatud planeeringu lähteseisukohtades määratud riigiinstitutsioonidega ning vastab Ridala valla üldplaneeringule (2010).
Kiltsi tööstusala detailplaneeringu koostamise algataja on Ridala vallavalitsus, koostamise korraldaja Ridala vallavalitsus (kontaktisik abivallavanem Helen Koppa, helen.koppa@ridala.ee), koostaja Pärnu Instituut OÜ (kontaktisik Raimo Klesment raimo.klesment@gmail.com) ja kehtestaja Ridala vallavolikogu.
Kiltsi tööstusala detailplaneeringu ja detailplaneeringu keskkonnamõju strateegilise hindamise aruande avalik väljapanek on 24. sept kuni 8. okt Ridala vallavalitsuses (Uuemõisa alevik, Tallinna mnt 83) ja Ridala valla kodulehe www.ridala.ee leheküljel http://www.ridala.ee/index.php?id=14658
Kõigil asjast huvitatud isikutel on õigus avaliku väljapaneku ajal esitada kirjalikke ettepanekuid ja vastuväiteid planeeringu kohta aadressil Tallinna mnt 83, 90401 Uuemõisa, Ridala vallavalitsus; e–post info@ridala.ee.
Keskkonnamõju strateegilise hindamise aruande avalik arutelu on 12. oktoobril algusega kell 16 Ridala vallavalitsuses.

Info planeeringu kohta telefonil 472 4447.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments