Lea Kiis: Liikvel on joogivee libakontrollid

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Terviseameti Haapsalu esinduse spetsialist Lea Kiis hoiatab, et ringi liiguvad inimesed, kes väidavad end olevat terviseameti saadetud joogivee kontrollijad, kuid ei ole seda.

“Need ei ole meie ameti esindajad,” rõhutas Kiis.

Libakontrollid eelistavad klientidena vanemaid inimesi. Kiisi sõnul algul helistatakse ja lepitakse aeg kokku, kohale tulles võetakse joogiveest analüüs, seejärel tunnistatakse vesi joogikõlbmatuks, keelatakse selle joomine ja kohustatakse inimest paigaldama veefilter, mis maksab mitusada eurot.

Lea Kiis ütles, et paar Läänemaa inimest on teda helistajatest teavitanud. “Helistajad on küllaltki pealetükkivad, ütlevad, et inimene peab midagi tegema,” vahendas Kiis. “Ja kui vanemale inimesele öelda, et ta midagi peab, siis ta ka kohusetundlikult teeb.”

Kiis rõhutas, et terviseamet saab ainult soovitada, eraisikuid nad kohustada ei saa. “Peale selle me ei tegele müügiga,” ütles ta.

Kiis meenutas, et sarnane joogivee libakontrollijate tegevus käib aeg-ajalt lainetena üle Eesti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments