Sel nädalavahetusel võistleb Eesti orienteerumiseliit Läänemaal

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Sel laupäeval selguvad Haapsalus Eesti meistrid orienteerumissprindis, laupäeva öösel on Dirhamis öised Eesti meistrivõistlused ja pühapäeval on iga–aastane orienterumisvõistlus Peraküla 2012.

Haapsalus ei ole varem Eesti meistrivõistlusi orienteerumisjooksus  peetud. Võistluskeskus on piiskopilinnuses, kus on ka finiš ja autasustamine. Stardid on kell 14 ja 15.

Tänase seisuga on registreerunud 327 orienteerujat enamikest Eesti orienteerumisklubidest, nende seas 11 orienteerujat Läänemaa klubist Okas, teatas Okase president Mati Kallemets.

Naiste põhiklassis osaleb kogu Eesti orienteerumisparemik, sh möödunud nädalavahetusel peetud tavaraja Eesti meister Maret Vaher OKst Kobras ja talle 19 sekundiga kaotanud Merike Vanjuk OKst Kape.

Meeste põhiklassis osalevad nimekamaist orienteerujaist mullune M20 klassi Eesti meister ja EOLi edetabeli viies Kenny Kivikas OKst Ilves ning EOL meeste edetabeli kümne hulka kuuluvad Andreas Kraas EKJ SKst ja Jaagup Truusalu OKst Võru.

Läänemaa orienteerumisjooksu selle aasta noorteklassi tütarlaste  parimad Eliise Lepp, Sandra Sündeva ja Hanna–Liina Salumets pakuvad konkurentsi Eesti parimaile orienteerujaile N14 võistlusklassis. Noormeeste M16 klassis võistlevad läänlased Aare Vihman, Rando Randmaa ja Ants–Kristjan Tamm.

Läänemaa orienteerumisveteranidest võistlevad N50 klassis Ülle Raudsepp, N55 klassis Helle Rennu, M60 klassis Rein Hanstein ja M65 klassis Mati Kallemets.

Võistlus jääb vanalinna piiskopilinnuse ja promenaadi ümbrusse, piirnedes ühelt poolt Vaba ja teiselt poolt Wiedemanni tänavaga, selgitas Okase klubi juhatuse esimees Reimo Reimer.

„Sprindil on lühike, aga vaheldusrikas rada,” kirjeldas Reimer.

Korraldajad paluvad pealtvaatajail ja liiklejail olla tähelepanelik laupäeval, 25. augustil kell 14–16  Haapsalu vanalinnas ja piiskopilinnuse ümbruses, manitses Kallemets. Kõik võistlejad kannavad rinnanumbrit.

Eesti MV orienteerumissprindis peakorraldaja on MTÜ Spordiklubi 100, Okase klubi on kaaskorraldaja.

Haapsalus Eesti meistrid selgitatud, siirdub enamik võistlejaid Dirhamisse, kus peetakse samal õhtul Eesti meistrivõistlused öises orienteerumises. Pühapäeval aga on Dirhami luitemännikus  orienteerumisjooks Peraküla 2012 Aarne Kivistiku eestvedamisel.  Sprint ja Peraküla jooks on ka Eesti–Läti liiga osavõistlus.

Kolmapäeval alustab Okas sügishooaja päevakutega. Esimene on Marimetsa–Kaasikul, tuleval nädala kolmapäeval joostakse aga Haapsalus Eesti MV sprindirajal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Muhk Lohk
11 aastat tagasi

Millal siis tähelepanelik olla, laupäeval või 26-ndal augustil?

Korraldaja
11 aastat tagasi
Reply to  Muhk Lohk

Korraldajad paluvad pealtvaatajail ja liiklejail olla tähelepanelik laupäeval, 25. augustil kell 14–16 Haapsalu vanalinnas ja piiskopilinnuse ümbruses, manitses Kallemets. Kõik võistlejad kannavad rinnanumbrit.