Võistlusel loendatakse kahepaikseid ja roomajaid

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Keskkonnateabe keskus ootab osalejaid kahepaiksete ja roomajate ülesmärkimise võistlusele.

Loodusvaatluste andmebaasi andmete kogumise vaatlusvõistlus keskendub tänavu kahepaiksetele ja roomajatele. Võistlus algas 1. aprillil ja kestab 30. septembrini 2012 ning toimub neljas kategoorias.

Esiteks võisteldakse erinevate kahepaikseliikide vaatluste arvus erinevates omavalitusüksustes, mille puhul vaatleja skoor kujuneb vaadeldud erinevate liikide arvu ja omavalitsusüksuste arvu korrutisena.

Täpselt sama süsteemi järgi peetakse võistlust ka roomajate vaatlustes.

Kolmandaks käib võistlus kahepaiksete sigimiskohtade ja teeületamiskohtade arvu peale, mille puhul tuleb sisestusankeedil märkida väljale „Üldised märkused“, et tegu sigimis- või teeületuskohaga.

Neljandaks oodatakse andmeid roomajate koondumiskohtade kohta. Roomajate koondumiskohtade all mõistame nende talvitus- ja sigimiskohti. (Sisestusankeedil tuleb märkida väljale „Üldised märkused“, et tegu koondumiskohaga).

Võistlus kestab 30. septembrini, parimatele ülesmärkijatele on välja pandud auhinnad, teatas keskkonnaministeeriumi pressiesindaja Brita Merisalu.

Mõlema liigirühma kõik liigid on Eestis looduskaitse all. Seepärast ei tohiks vaatlejad vaadeldavaid isendeid mitte üleliigselt häirida ega neile kahju tekitada, panevad korraldajad südamele.

Lähemalt saab võistluse kohta lugeda siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments