24. juuli: Ikka prügist

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Millegipärast kipub see olema lõputu ringkäik — ühed koristavad ja teised lagastavad. Nii läks ka läinud nädalal Paliveres, kus aleviselts tegi talgu korras Kuliste aasa korda, et näidata seal reedel kihelkonnapäevade ajal öökino. Suur oli aga korraldajate üllatus, kui reedel avastati kokkulükatud lõkkeasemelt sinna veetud mööbel.

Muidugi pole mööbel lõkkeasemes sama hull kui tühjad viinapudelid või värvijäätmed. Võib–olla ei mõelnudki mööblitooja midagi kurja — tahtis vaid lõket uhkemaks teha, sest on ju sedalaadi kraami varem ikka lõkkes põletatud.

Nüüd on aga aeg ja reeglid muutunud. Suvalise prügi, muuhulgas vana mööbli põletamine on keelatud ja selle eest võib ka trahvi saada.

Ikkagi jääb õhku küsimus, kuidas lõpetada ebaseaduslik prügi metsa alla või oksahunnikutesse tassimine. Kas aitaks suurem selgitustöö, rangemad karistused või peaksid hoopis jäätmejaamad aeg–ajalt korraldama tasuta prügivastuvõtmise päevi?

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments