Lennuväljal tulevad Ladaklubi suvepäevad

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Eesti Ladaklubi tuleb oma 11. suvepäevi pidama Haapsalu lähedale Kiltsi lennuväljale.

4. ja 5. augustil toimuvatel suvepäevadel „Summercamp 2012“ oodatakse võistlustest ja väljanäitusest osa võtma ligi 50 Ladat nii Eestist, Soomest, Lätist, Leedust, Tšehhist kui ka Poolast.

Kahepäevase ürituse tõmbenumbrid on kiirendusvõistlus ja vigursõidud, registreeritud osavõtjatele ja ka pealtvaatajaile mõeldud hoorattaheide ja piduritrumli tõuge. Läbi Haapsalu linna sõidab Ladade rongkäik, lisaks on kavas teha Eesti suurim Lada-tüüpi autode ühisfoto.

Pühapäeval saab kaasa elada täpsussõidu võistlusele, kus juht peab läbima raja pritsimata tilkagi vett auto külge kinnitatud topsist. Auhinnad on välja pannud Eesti Ladaklubi, minurehvid.ee ja Seiklusministeerium.

Kohale on oodata mitmeid spetsiaalseid võistlusmasinaid ja paljusid ümberehitatud Ladasid. Lisaks on oodata rohkelt originaalseisukorras masinaid, millest kõige vanem on 1970. aasta VAZ 2101.

Eesti Ladaklubi juhatuse liikme ja ühe korraldaja Marten Kütti sõnul viiakse iga- aastast üritust läbi missioonitundest. „Lada on teatud mõttes ajastu sümbol ja nii vanematele kui ka noorematele seostub selle autoga mitmeid mälestusi. Ladaklubi loodabki suvepäevadega seda head vaimu säilitada ja jätkuvalt üleval hoida,“ märkis Kütt.

Kuna kokku tulevad Lada- huvilised nii Eestist kui ka välismaalt, on see hea koht kasulike teadmiste vahetamiseks ja nüüdseks juba mõnede üliharuldaseks muutunud autoosade hankimiseks.

Suvepäevalised kogunevad laupäeval, 4. augustil kell 10 Kiltsi endisel sõjaväelennuväljal. Võistlused algavad kl 11.30, kella kolme paiku toimub rongkäik Haapsalu linnas.

Esimesed Ladaklubi suvepäevad toimusid 2002 Harjumaal Paunkülas ja osavõtjate arv on üheteistkümne aasta jooksul pidevalt kasvanud.

2001. aastal loodud Eesti Ladaklubisse kuulub praegu 37 liiget enam kui 50 VAZ- tüüpi mudeliga. Klubi omab suhteid Soome, Läti, Leedu, Poola, Ungari, ja Tšehhi margiklubidega ja haldab enam kui 3700 kasutajaga Ladaklubi interneti foorumit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments