Jalgpalli EM: Lääne Elu lugejate ennustuseelistused

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Lääne Elu paberlehes ilmus enne jalgpalli Euroopa meistrivõistluste algust 8. juunil kolmel korral ennustusvõistluse talong.

Toimetusse saadeti 86 täidetud talongi. Mõned osalejad ennustavad mitmel talongil, nimekirjas on 44 meest ja 16 naist.

Euroopa meistriks pakutakse kõgie rohkem Hispaaniat ja Saksamaad, kumbagi 31 korral. Hollandit soosib kaheksa ennustajat, viiel korral nähakse meistrina Prantsusmaad. Inglismaa ja Itaalia edusse usub neli ennustajat, kahel korral nähakse võitjana Venemaad ja ühel korral Portugali.

Seega pakutakse võitjaks pooli meeskondi finaalturniiril osalevast 16 koondisest. Muide, poolfinaali jõudmist pakutakse lisaks neile kaheksale veel kuuele koondisele. Ukraina, Rootsi, Tšehhi ja Poola on märgitud kolmel korral, kaks korda usutakse Horvaatiasse ja koguni neljal korral Kreekasse.

Lisaks suurtele soosikutele usuvad ennustajad tugevasti ka Venemaa võimsusse, keda nähakse poolfinaalis koguni 25 talongil. Portugal sai kümme poolfinaalikohta.

Ainult Iirimaa ja Taani edusse ei usu mitte ükski ennustaja ning neile on pakutud ka kõige rohkem viimaseid kohti oma alagrupis. Seitse ennustajat on siiski julgenud pakkuda Iirimaale alagrupist edasipääsu.

Muide, oma alagrupis viimaseks jäämist on ühel korral pakutud ka Prantsusmaale ja Hollandile. Inglismaale ja Venemaale pakutakse viimast kohta viiel korral, Portugalile koguni kaheksal korral.

Järgmise vahekokkuvõtte teeme pärast alagrupiturniiri lõppu.

Aivo Paljasmaa

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments