Vene saatkonna esindus külastas Haapsalut

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Venemaal tähistatava diplomaatide päeva raames külastas Haapsalut möödunud reedel, 10. veebruaril Vene saatkonna esindus. Visiidi käigus asetati lilled kunagise Vene välisministri vürst Gortšakovi mälestustahvli ette ning külastati nii lasteraamatukogu kui ka Haapsalu Nikolai kooli.

Traditsiooniks kujunenud visiidil toodi lillevanik Aleksandr Gortšakovi mälestustahvli ette, mis asub Wiedemanni tänaval praeguse lasteraamatukogu seinal, ning külastati näitust „Koosmäng. Aastaajad. Eesti nukutegijate looming”. Külakostiks toodi kaasa mitmeid raamatuid.

Lasteraamatukogu bibliograaf Krista Kumberi sõnul ollakse kingituste üle äärmiselt rõõmsad – raamatute valik on mitmekesine ja hästi õnnestunud, sisaldades folkloori, valme, muinasjuturaamatuid jpm. „Üks raamat õpetab valmistama vene folkloorseid nukke, mis haakub meie praeguse näituse temaatikaga väga hästi,” nentis Kumberg.

Täna saabus raamatukokku saadetisena veel üks kingitus Vene saatkonna esinduselt. „See on keeleõpik, mis aitab vene lastel õppida eesti keeles,” ütles bibliograaf.

Saatkonna esindus külastas oma “püstijalavisiidi” ajal põgusalt ka Haapsalu Nikolai kooli, kuhu viidi samuti kingituseks mitmeid venekeelseid raamatuid. “Aastate jooksul on nad toonud raamatukokku muinasjutu- ja kunstiraamatuid, mis on väga väärtuslikud, sest venekeelsete teoste hankimine on Eestis raskendatud,” nentis Nikolai kooli direktor Aive Saadjärv.

Enne Haapsalust lahkumist viidi lilled ka Osmussaare alistumatule garnisonile pühendatud mälestusmärgi juurde.


Eveliis Eek

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments