Mürgistusinfoliin 16662 töötab kogu pühade aja

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Mürgistusteabekeskus pikendab erakorraliselt seoses jõulupühadega infotelefoni 16662 tööaega ja on avatud jõulupühade ajal ööpäevaringselt.

Infotelefonile 16662 võib helistada ägedaid mürgistusi puudutavate küsimuste korral, helistamine on anonüümne ning kõnedele kehtivad tavatariifid, selgitas terviseametile alluva mürgistusteabekeskuse juht Mare Oder.

Keskuse kolme tööaasta vältel on Oderi sõnul helistajate arv pidevalt kasvanud. Tänavu võrreldes mullusega on kasv olnud ligi 230%.

Infoliinile helistavad tavakodanike kõrval ka tervishoiutöötajad erakorralise meditsiini osakondadest, kiirabist ja perearstikeskustest.

Enamus kõnedest puudutavad laste ja noorukite mürgistusjuhtumeid, mis on valdavalt seotud kuni 6aastaste lastega toimunud õnnetustega. Peamisteks pöördumiste põhjusteks on 2011.aastal olnud ravimid (29%) ja kemikaalid (29%), hooajaliselt ka seened, taimed ja marjad ning erinevad loomade- ja taimehaiguste tõrjevahendid. Valdavalt juhtuvad mürgistused kodudes ja on õnnetusjuhtumid.

Seoses lastega juhtuvate mürgistustega on 16662 infoliinil valminud uus multifilm ”Jänku-Juss õpib mürgistustest hoiduma!” http://www.16662.ee/lastele.html, kus Jänku-Jussi abiga õpivad lapsed ohte märkama ning neid ära hoidma. Jussile tulevad appi mürgistusinfoliini töötajad Mare ja Raido.

Läänemaa haigla peaarsti asetäitja Kai Tennisbergi sõnul on mürgistusinfoliini number 16662 üks neist, mis võiks inimestel meeles olla, kuid praegu teatakse seda veel liiga vähe.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments