Kangrupesa ootab iga käsitööhuvilist

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Laupäeval sünnipäeva tähistanud Rõude Kangrupesas on viie aastaga kootud 400 vaipa ja kudujaid käib viiest vallast, kuid ikka pakutakse uutele lahkesti ruumi.

"SIin on kümme kangastelge ja paarkümmend käsitöö tegijat, aga teist sama palju mahub julgesti veel," kutsus Rõude külaseltsi eestvedaja Ants Maripuu.

Rõude seltsimajas on raamatukogu ja puutöökoda, Eesti Postilt üle võetud postkontor, lauatenniselauad ja lastetuba ning isegi öömajalisi võetakse. "Kõige hing ja kese on küll Kangrupesa," kiitis Maripuu.

Kangrupesa läks viis aastat tagasi käima tänu Helve Telleile, kes ise hoopis Taebla valla inimene. Ta nakatus käsitöökoja mõttest, kirjutas projekte, koolitas kudujaid telgede taha.

Põnevamatest ettevõtmistest tuleb kindlasti mainida kirivööde ja kohaliku rahvariide kanga kudumise õpetust ning et kangrukoda on tööoskuse andnud hulgale töötutele. Viie aasta jooksul on Kangrupesast koolitust saanud üle 40 inimese.

Kui paljudele see korda läheb, paistis kätte ka laupäeval peol, kui ilusa sügisilmaga tuli seltsimajja üle poolesaja inimese ning õnnesoovid ja kinkide üleandmised üksi võtsid aega kaks tundi.

"Tänane päevakava on sama värvikas, kirev ja tihe kui Kangrupesa viis aastat," ütles Helve Tellei.

Kohaletulnud said maitsta kohapeal valminud maitsvat putru, vaadata fotonäitust ja kõiki seltsimaja ruume-ettevõtmisi ning lausa pidid ise juhendaja silma all vaipa kuduma.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments