Mikk Lõhmus hakkab vallavanemana saama 2800 eurot kuus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 19
Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus. Foto: Urmas Lauri

Täna valis Lääne-Nigula volikogu vallavanemaks senise vallajuhi Mikk Lõhmuse. Palka hakkab vallavanem saama 2800 eurot kuus. Vallavanemal on õigus ametialasteks sõitudeks kasutada valla sõiduautot.

Valimisliit Ühinenud Kogukonnad esitas vallavanema kandidaadiks Mikk Lõhmuse. Konkurente ei lisandunud, salajasel hääletusel oli Lõhmuse poolt 24 volikoguliiget, tema vastu anti üks hääl.

Lõhmus kinnitas volikogule, et riigikokku ta kandideerida ei kavatse.

Volikogu otsustas moodustada kuus komisjoni, mida hakkavad juhtima Jüri Ott, Einar Pärnpuu, Leili Mutso, Andres Kampmann, Arvo Ninn ja Lauri Lilleoks. Ninn valiti ka revisjonikomisjoni esimeheks.

Volikogu kinnitas ka Mikk Lõhmuse esitatud viieliikmelise esialgse vallavalitsuse koosseisu. Uuest aastast, kui suures Lääne-Nigula vallas hakkab tegutsema neli osavalda – Kullamaa, Martna, Nõva ja Noarootsi -, lisanduvad vallavalitsuse koosseisu ka osavallavanemad.

Lääne-Nigula esialgsesse vallavalitsusse kuuluvad Mikk Lõhmusele lisaks Taivo Kaus, Heli Randes, Anne Soodla ja Ahto Jõgi.

Volikoguliige Jaanus Ratas esitas taotluse tühistada volikogu eelmisel istungil toimunud volikogu aseesimehe valiimine, sest Ratase sõnul rikuti protseduurireegleid, sest aseesimehe kandidaat Laine Belovas puudus istungilt ning telefonitsi saadud kandideerimisnõusolek ei taganud korrektset hääletusprotseduuri. Volikogu esimees Neeme Suur lubas vaide volikogu menetlusse võtta.

Volikogu järgmine istung peetakse 13. novembril Pürksis.

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
nimelt
6 aastat tagasi

hakkab saama, aga mitte töö eest

2. kodanik
6 aastat tagasi
Reply to  nimelt

Eks see oleneb volikogust. Eelmisest hooajast tuleb meelde, et vallavanemal täiskoormust ei olnud ja jagus aega maailmas ringi reisida ning pagulaste integreerimise edulugusid õppida ning haldusreformi meisterdada.

ÄLl
6 aastat tagasi

2195.36€ Neto, Alguses tundus see summa kuidagi vähe olevat aga arvestades valla võimalusi on täpselt paras. Edu uues ametis!