Nädalavahetusel võistleb Haapsalus 500 noorvehklejat

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Aasta tagasi avatud uus vehklemishall on üks peamisi põhjusi, mis suurvõistlus sel korral Haapsallu tuli. Foto: Arvo Tarmula

Laupäeval ja pühapäeval peetakse Haapsalus põhjamaade noorte lahtised meistrivõistlused vehklemises, kus osaleb ligi 500 võistlejat 11 riigist.

Eesti vehklemisliidu sekretäri Jüri Salmi sõnul võisteldakse neljas vanuseklassis: U12, U14, kadetid (U17) ja juuniorid (U20). Kui enamikus klassides peetakse individuaalvõistlusi, siis pühapäeval on ka juunioride klassis meeskonnavõistlus.

Põhjamaade noorte meistrivõistlustel osalevad 11 riigi sportlased. Põhjamaade Rootsi, Norra, Soome ja Taani ning Eesti vehklejatele lisaks on võistlejaid ka Lätist, Leedust, Venemaalt, Valgevenest, Poolast ja USAst. Eesti on välja pannud üsna suure delegatsiooni, koguni 144 vehklejat. Nende seast tuntuimad nimed on Karoliine Loit, kellel on kadettide klassis näidata ette pjedestaalikoht Euroopa karikavõistluste etapil, ning Ruslan Eskov, kes on tiitlivõistlustelt medali võitnud.

Salm ütles, et eelregistreerimise põhjal tehakse kahe päeva jooksul indviduaalvõistlustel kokku 527 starti. Selle tarvis on nii vehklemis- kui ka universaalhalli paigaldatud 22 vehklemisrada. „Tallinnas, kus varem on põhjamaade noorte meistrivõistlusi peetud, oleks sellise hulga radade paigaldamine isegi keeruliseks läinud,” rääkis Salm. Ta lisas, et Haapsalu uus vehklemishall on ka üks peamisi põhjusi, miks võistlus sel korral Läänemaale tuli.

Laupäeval astuvad võistlustulle U14 ja U20 (juuniorid) vanuseklassi võistlejad, pühapäeval U17 (kadetid) ja U12 vanuseklassi võistlejad. Pühapäeval peetakse ka meeskonnavõistlus. Kui palju meeskondi võistlustulle läheb, ei osanud Salm öelda, sest võistkondade registreerimine alles käib.

Laupäeval algavad võistlused kl 9 ja finaalid kl 17. Pühapäeval algavad võistlused kl 8.30 ja finaalid peetakse jooksvalt. Kõik huvilised on oodatud võistlustele kaasa elama.
Pärast võistluste lõppu jääb suur hulk noorvehklejaid veel Haapsallu, sest siin jätkub viie päeva jooksul põhjamaade noorte vehklemislaager.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments