Sten Priinits sai pooleteise aasta pikkuse võistluskeelu

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Malle-Liisa Raigla
Foto: Malle-Liisa Raigla

Eesti meeste epeevehklemise esinumber Sten Priinits eksis korduvalt rahvusvahelise antidopinguagentuuri (WADA) reeglite vastu ning Eesti antidopingu ja spordieetika sihtasutuse (EADSE) distsiplinaarkolleegium määras talle pooleteiseaastase võistluskeelu, kirjutas Postimees.

Märtsi alguses soovis EADSE Priinitsalt võtta regulaarset dopinguproovi, kuid 36-aastane vehkleja polnud asukohas, kus ta oleks pidanud testimisandmebaasi programmi ADAMS info põhjal viibima. Kuna tegemist oli ühe aasta jooksul kolmanda korraga, kui Priinits polnud ettenähtud ajal dopingutestist kättesaadav, siis vastavalt WADA koodeksile tähendab see ühe kuni kahe aasta pikkust võistluskeeldu.

Eile kogunenud Eesti dopinguvastane distsiplinaarkolleegium otsustas Priinitsale määrata 18-kuulise võistluskeelu, mis tähendab, et Priinits ei tohi tegutseda treenerina.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Signe
19 päeva tagasi

Tubli! …vähemalt sai millegagi hakkama.

uskmatu
20 päeva tagasi

Ei teatanu,ei ilmunud,polnud kättesaadav jne. Kas lgp.topingukütid ise ka püüdsid kontakteeruda ? Või oleskleti mõnuga nagu kuldid rukkis ja oodati millal tähtaeg kukub ?
Võib olla on kogu asi vale tsunfti treeneris ?

ABC
21 päeva tagasi

Helen teile näitab!

Paap
21 päeva tagasi

Reeglid on kõigile ühesugused ja tsiteerides ta enda ema “Peabki karm olema ,sest tippsport ongi karm!”.

nuttu pole vaja
20 päeva tagasi
Reply to  Paap

Millele lootis siis? Üks kord eksis, ka teisel korral ei karistatud, proovin veel? Nüüd näed, mis juhtus. Kes tegi? Ise tegi.

Jüri
21 päeva tagasi

Vähemalt saab nüüd süüdista olümpiale mittepääsemises kedagi teist, mitte enda kehva sooritust.

Vahi aga
21 päeva tagasi

Tegelikult võiks nüüd luubi alla võtta Eesti Antidopingu ja Spordieetika Sihtasutuse enda tegevuse, sest sisuliselt ei ole tegemist eesmärgiga edendada Eestis diskrimineerimisvaba, eetilist ja ausat sporti. Kui näituseks sportlane satub liiklusõnnetusse või jääb lennuk hiljaks, siis EADSE paneb ikkagi täiega ehk nõuab kohalaolekut. Dopingukütid, olles informeeritud ja teadlikud, et sportlane esindab Eesti riiki välisvõistlustel, kus teostatakse ka dopingukontrolli, siis lähevad ikka ukse taha ehk kasutavad ära selle ajamääratluse andmebaasis, sest leidsid seal vasturääkivuse, kui tore on ära panna. Selle asemel, et suhelda sportlasega (loe kes tavaliselt on kogu enda sporditegevuse asjaajaja ning organiseerija – selmet et trenni teha) ning kaasa… Loe rohkem »

Imelik
21 päeva tagasi
Reply to  Vahi aga

Liiklusõnnetus. Nii kolm korda järjest?

En.
20 päeva tagasi
Reply to  Imelik

Imelikule: Postimehes andis keegi artikli kommenteerija juhtunule usutava seletuse: Sportlasel olla kohustus leida iga päev tunnine ajavahemik ja koht, kus teda saab vajadusel testida. Selleks tuleb teha eelteatis mingisse andmebaasi. Priinitsal pole(?) aga treenerit, kes formaalsused-vormistamised enda peale võtaks. See-eest on tal pereelu/lapsed, kes tagavad elu suhtelise määramatuse. Võistlustega võib samuti juhtuda, et kõik et lähe plaanipäraselt. Piisab lennuki väljasõidu edasinihkumisest päeva võrra. Siis pead tegema andmebaasis parandusi, et ennustatud asukohad/ajad reaalse asukoha/ajaga kattuksid. Kõigel sel puudub dopingukasutusega ühene seos. Kujutan ette kui raske on sportlasel, kes pole hingelt bürokraat, igat oma sammu ette rehkendada! Lihtsam oleks panna talle vangidele… Loe rohkem »

Nimi (kohustuslik)
20 päeva tagasi
Reply to  En.

Ka sportlasel on lubatud helistada! Kes tegi, ikka ise tegi!

Must auk
21 päeva tagasi
Reply to  Vahi aga

asi on selge verd ei olnud puhas,vaja oli venida lõppuni aga ei õnnestunud puhastada õige aeg vist, patem 1,8 assts kui 4 aasta konkreetne dopingueest

Nimi (kohustuslik)
20 päeva tagasi
Reply to  Must auk

Kas teie olete mingi titemamma? 18 kuud ei ole 1,8 aastat!

Must auk
20 päeva tagasi

Sorry minu viga

Nimi (kohustuslik)
20 päeva tagasi
Reply to  Vahi aga

Tere, Helen!

Must auk
21 päeva tagasi

UsunEesti sport :))) Veerpalu,Smigun,Nabi,Raul Olle,Priinits…. :)))