Vormsil peetakse saarte pärimuspäevi

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Vormsi kirik. Arhiiv

Sel nädalavahetusel saavad Vormsil kokku Eesti saarte pärimushuvilised ja oodatud on kõik, kes tahavad kontserte kuulata, laata pidada, õpitubades teadmisi ja oskusi koguda, asju arutada ja saare kohta rohkem teada saada.

Sel aastal on pärimuspäevade peateemaks „Pill ja pillimäng”. Pidu läks lahti eileõhtul Vormsi ainukeses kõrtsis Krog No 14, kus toimus ansambli Puuluup kontsert. Ametlik pärimuspäevade avamine on laupäeval kell 12 kirikus. Toimub rongkäik, ühine lõunasööming ja palju õpitubasid nii lastele kui ka täiskasvanutele. Käima läheb isetoimiv laat saarte käsitööga, avatud on Vormsi talumuuseum Svibys, kus saab uurida Vormsi rannarootsiaegset ajalugu.
Õhtuse simmani tõmbab käima ansambel Kratt. Pidu toimub kiigeplatsil, vihmaga rahvamajas.

Pühapäeval kell 11 algab mokalaat, kus arutletakse pärimuspäevade üle.

Kõik üritused on tasuta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments