Haapsalu sai lipuväljaku rajamiseks 30 000 eurot

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Lipuväljak Ülla Paras. Tarmula

Haapsalu linnavalitsuse arengu- ja muinsuskaitsespetsialist Ülla Paras lipuväljaku asukohta näitamas. Foto Arvo Tarmula

Haapsalu linnavalitsus sai rahandusministeeriumi lipuväljakute programmist 30 000 eurot toetust Haapsalu lipuväljaku rajamiseks. 

Haapsalu lipuväljak kujundatakse Lossiplatsile Vabadussõjas langenute mälestusmärgi ümbrusse – saarekesena raekoja esise pargi ja parkimisala vahele. Lipuväljaku projekti autor on arhitekt Kersti Lootus.

Haapsalu linnavalitsuse ehitus- ja planeerimisosakonna juhataja Aivar Seina sõnul tuleb lipuväljakule eri suuruse ja kujuga graniitplaatidest sillutis ning ühele poole sammast paigaldatakse kolm lipumasti Eesti, Euroopa Liidu ja Haapsalu linna lipu tarbeks.

Seina sõnul on lipuväljaku eelprojekt olemas ja suve alguseks peaks ka ehitaja teada olema. „Ehituse ajaks me Lossiplatsi kinni ei pane, piirame lihtsalt ehitusala,” rääkis ta.

Rahandusministeeriumi lipuväljakute programmi eesmärk on toetada suuremate asulate lipuväljakute välja arendamist Eesti 100. juubeliaastaks.

„Meil on tulemas suur juubel. Eesti saab 100-aastaseks! Seda tuleb tähistada väärikalt ning seetõttu toetame omavalitsusi esindusväljakute rajamisel ja rekonstrueerimisel,“ ütles riigihalduse minister Mihhail Korb. „Igas suuremas asulas peab olema võimalus lipu pidulikuks heiskamiseks.“

Programmist said kuni 30 000 eurot toetust taotleda kõik kohalikud omavalitsused, kus on üle 3000 elanikuga asula. Toetust sai kaheksa omavalitsust, Haapsalu kõrval ka Paide, Kohila, Laagri, Maardu, Keila, Saue ja  Viljandi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
...
7 aastat tagasi

Mõned aastad tagasi lükkasid Eesti Arhitektide Liit ja EV100 korraldustoimkond käima missiooniprojekti “Hea avalik ruum”. Selle projekti eesmärgiks on korrastada ja kujundada väikelinnade keskused neile iseloomulikuks kultuuriürituste korraldamise ja vaba aja veetmise kohaks. Raha selle projekti raames said 15 linna, kuid meie linnaisad magasid nagu tavaliselt jällegi ilmselt selle taotluse võimaluse maha. Said aga raha ja mitte väikest, aga meie lähedastest Kärdla, Kuressaare, Pärnu, Rapla jt. Miks me siin nii tuimad oleme? Või tahame näidata end rikastena, aga paraku see kusagilt välja ei paista, kui isegi tänavad on alla igasugust arvestust.

Ülla
7 aastat tagasi

Lipuväljaku ehitamiseks kuulutatakse välja hange. Kes võidab, see ehitab.

Kübe
7 aastat tagasi
Reply to  Ülla

Kes teab asju mida teised ei tea, see võidab ja ehitab

Kübe
7 aastat tagasi

No kes see teine kui käsu tavvi ikka selle liputamisväljaku ehitab.

Ülla
7 aastat tagasi

Täpsustus: Lipuväljak jääb saarekesena muuseumi pargi ja parkla vahele. Vabadussõja mälestussammas jääb lipuväljaku keskele.