Omniva kaotas läänlase postipaki ära

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Omniva

Noarootsi elanik Lembit Allikas kavatseb esitada Omniva vastu kahjunõude, sest talle Tallinnast saadetud postipakk läks kadu- ma. Kui pakk lõpuks üles leiti, oli pakis olnud fotoaparaat katki. Allika pakk oli teel kuus päeva, ilma järelepärimiseta ei oleks see üldse kohale jõudnud.

„Paki saatmine Tallinnast saja kilomeetri kaugusele on ületanud kõik normid ja tekitanud mulle tuntava kahju,” ütles Allikas Lääne Elule.

Jaanuari alguses ostis Lembit Allikas peegelkaamera. 5. jaanuaril pani aparaadi müüja selle Tallinnas Lillekülas postkontoris posti. Paki teekonda saab jälgida Omniva koduleheküljelt. 8. jaanuaril oli pakk ikka veel sorteerimiskeskuses. Allikas pöördus Lääne Elu poole pärast seda, kui ei saanud Omnivasse saadetud järelepärimisele mingit vastust.

Pakk saabus kuus päeva hiljem, 11. jaanuaril. Kui Allikas kodus fotoaparaadi pakist välja võttis, selgus, et üks peegel oli põrutada saanud ja paigast ära. „Eks pakki oli visatud,” ütles Allikas. Ka pakend oli kannatada saanud. Allika järelepärimise peale vastas Omniva, et pakk tulnuks avada postkontoris ja kohe öelda, et aparaat on teel katki läinud. „Ma oleksin pidanud fotoaparaadi tehnilise vigastuse tuvastama sidejaoskonnas!”

„Hoiatage Läänemaal Omniva kliente! Kui paki kätte saate, tuleb näiteks fotoka puhul avada postkontoris fotoateljee ja relva puhul ilmselt lasketiir, et veenduda saadetise korrasolekus,” nentis mees.

Allikas leiab, et talle on tekitatud nii rahalist kui ka moraalset kahju, luhta läinud plaanidest rääkimata. Allikas ostis fotoaparaadi kingituseks Bostonis elavale tuttavale. Et aparaat oli katki, jääb see mõistagi saatmata. Fotoaparaat maksis üle 160 euro. Endale poleks Allikas nii kallist aparaati ostma hakanud, sest ta ei oskaks sellega midagi teha. Mees tunnistas, et on Omniva peale väga-väga vihane.

Omniva kommunikatsioonispetsialist Mattias Kaiv väitis Lääne Elule, et pakk seisis nii kaua, sest saadetisel ei olnud aadressi peal. Lääne Elu järelepärimise peale leiti pakk paari päevaga üles, võeti Allikaga ühendust, tehti kindlaks, kuhu tuleks pakk saata, ja saadetigi lõpuks Noarootsi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Juhan
7 aastat tagasi

Ainult blondid ja tibid osavad omale veebipoest pudukaupa ja aseksuaare ning värvilisi pildiajakirju. Peab ikka oidu olema, et omale veebipoest elektroonika või tehnikat osta.

Ossa!
7 aastat tagasi
Reply to  Juhan

Aseksuaar? Mis põnev asi see veel on?

*
7 aastat tagasi
Reply to  Ossa!

Seda saab ainult veebipoest.

No
7 aastat tagasi

Pakiautomaadiga mul ka meeldivad kogemused Omnivas aga see tavaline ajalehtede-ajakirjade kojukanne…………….Oh-jah……..

Vastupidi
7 aastat tagasi

Omnivaga juhtub, olen nõus, aga mul on värskelt vastupidine kogemus. 27. jaanuari Hong-Kongi templiga pakk oli 3. veebruaril Viljandimaal minu postkastis. Täielik sürr, aga positiivne elamus.

teadja
7 aastat tagasi
Reply to  Vastupidi

Ei,see ei ole haruldane.Ka see pole haruldane,et Eestist Usasse pakk 7-9päevaga kohale jõuab.

Imre
7 aastat tagasi

Jõuludeks saadetud pakid pole siiani adressaadini jõudnud ja Omnivaga pole ka kontakti saanud kuna ta ei suvatse järelpärimisele vastanud
Kurb kuid tõsi

taarakoll
7 aastat tagasi

No näiteks Saksamaalt pakki tellides jöuab see eestisse 3 päevaga, 2 päeva liigub Tallinnast Haapsalu kontorisse ja ridala vallas elades liigub see veel 2 päeva Haapsalust Uuemöisa postkontorisse kuniks pakiteade postkasti tuuakse.

Louis VX
7 aastat tagasi

160 eurot ja kallis fotoaparaat.. ei noh

pudelile
7 aastat tagasi
Reply to  Louis VX

Kui kalli saadetise peaks siis Omniva ära kaotama, et austatud piiritusjook seda ka mainimisväärseks peaks?

Louis VX
7 aastat tagasi
Reply to  pudelile

alla viie soti pole mõtet rääkima hakatagi.. vihje oli tegelikult suunas, et sellise raha eest võis see aparaat juba enne katki olla. artikkel on ka muidugi klikimagnet, pakk ju oli olemas, mitte seda ei kaotatud ära

teadja
7 aastat tagasi

Loomulikult esita kahjunôue,2000a esimesel poolel esitasin Tallinna linnakohtusse hagi Eesti Posti vastu,mis loomulikult kohtu poolt rahuldati.Pôhjuseks oli,et ELS saadetis ei olnud Tallinnas jôudnud ôigeks ajaks kohale ja olles Rootsis pidin Tel teel paki jälgi ajama.Summa oli tolle aja kohta suht kopsakas.Aga kóikidele kodanikele kes ei ole rahul OMNIVA teenustega,tehke kaebus vói andke hagi kohtusse.

olku
7 aastat tagasi

Mis marki peegel kaamera maksab 160 euro ?

muig
7 aastat tagasi
Reply to  olku

see võis ju kasutatud olla. kuskil pole öeldud, et “ostis uue kaamera”.

juss
7 aastat tagasi
Reply to  muig

Vigase peegliga kasutatud kaamera maksabki ca 160 oirot! bullšit on kogu see põrsa kotis ostmine.

juss
7 aastat tagasi

Õrnu asju ei ole soovitav ilma vastava kleepsuta saata!

Mart
7 aastat tagasi
Reply to  juss

Just! Kah asi, mille üle kiunuda. Kui postipakke on kümneid tuhandeid, siis võib ühega neist midagi ikka juhtuda. Pole ka kindel, et onu ise ära ei lõhkunud või ajab jonni, et ootama pidi.

Miina
7 aastat tagasi
Reply to  juss

Mis see kleps aitab? Omadest kogemustest tean, et mitte midagi! Kohale saabuvad ikka ainult jupid.
Täiesti mõttetu asutus.