Postimees kutsub Haapsallu elama

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

maitsete promenaad 2015 Tarmula

“Mis oleks, kui koliks… Haapsallu?” on pealkirjastatud Postimehe Kodu rubriigi teine artikkel sarjas, mis tutvustab erinevaid Eesti paiku.

Haapsalu trumpideks on Postimehe hinnangul mereäärne asukoht, ravimuda, Eesti ainuke algupärasel kujul säilinud kuursaal, pikk promenaad, uhke piiskopilinnus, eriilmelised festivalid ja ühtehoidev kogukond. Haapsallased tunnevad pikaajalisemaid elanikke nägupidi ja korraldavad üheskoos nii laatu kui ka kudumis- ja jääkeeglivõistlusi.

Samuti olevat Haapsalu ideaalne paik laste kasvatamiseks ja lõõgastumiseks ning tänu madalatele lahesoppidele soojeneb Haapsalu merevesi väga ruttu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
65 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Valge Daam
8 kuud tagasi

Ukrainlased elavad siin ka kui “Kuninga Kassid!” Piiskopilinnus on Ukraina territoorium, kuna seal lehvib Ukraina riigilipp! KOV on ka Ukraina 26-oblast, sest ka seal lehvib Ukraina riigilipp.

kiitus
7 aastat tagasi

teile, eelmine arvamus kommentaator.Mina pensionieas arvan siin elades et tore on, merekohinat kuulama saab jalgsi või rattaga, samuti suvel varbaid vette. Üritustele ei pea sõitma, lähed jalgsi ja pärast jalutad koju mõtiskledes nähtu-kuuldu üle. Arstiabi muidugi on viletsavõitu, haigla vana ja diagnostikavõimalused pea olematud.Ehitada oleks vaja uuemaid kortermaju,norm. hinnaga, noored pered rõõmustaksid, jäävadki siia elama ja töö leiavad mujal,sest palka on normaalset vaja.

arvamus
7 aastat tagasi

minu jaoks on haapsalu melanhoolia ja nukruse pealinn. piltpostkaardilik puitlinn, pitside ja satsidega, näoga päikeseloojangu poole, pisut uimane, vanatädikese moodi, kelle noorus möödus siis, kui rong veel käis…
ega selles ka midagi halba ole, igal linnal oma nägu. ma tahaks ainult pisut rohkem elavat linna, kus kõik poleks mitte nii läägelt ilus ainult.

Marget V.
7 aastat tagasi

Haapsalu on väga tore koht elamiseks ja töötamiseks. Eriti tore tundub Haapsalu kui tuled mõnest suurlinnast siia elama, Ma ei mõtle suurlinna all Tallinna. Töökoha mõiste on pidevas muutumises, tänapäeva võimalused pakuvad juba ohtralt võimalusi kaugtööd teha. Rongiühendus Tallinnaga tooks Haapsallu elanikke juurde. Ja noori peab ärgitama maailma avastama. Ainult nii saame üle kitsarinnalisusest ja võõravihast ning saame aru, kui hästi me siin tegelikult elame. Kõik saab alguse mõtlemisest.

Imelik
7 aastat tagasi
Reply to  Marget V.

Et mõtleme toredale ja ärgitame noored minema, siis on elu lill. Päris omapärane ettepanek.
…aga olukorra aus analüüs ja “step by step” soovitavas suunas kallutamine?

to tegus + eakas
7 aastat tagasi

mis tähendab loo midagi ? See et inimesed töötavad ja ausalt maksavad makse ongi juba väärtuste loomine…..

toomashendrik
7 aastat tagasi

nalja teed või

Tegus+eakas
7 aastat tagasi

Haapsalus on väga hea elada. Ära virise, vaid loo midagi. Õigustega käivad alati koos kohustused, mida me alatihti kipume unustama!

Imelik
7 aastat tagasi
Reply to  Tegus+eakas

Annaks jumal, et Haapsalut nüüd suka, salli või kiirtoidu ja käsitöö uputus ei tabaks!
Linn aga on elu- ja majanduskeskkond, millel on adekvaatsed mõõdetavad näitajad ning mille põhjal võib arenguid ennustada/suunata.
Need ei küsi Teie positiivsusest või negatiivse informatsiooni eitamisest.
Emotsiooni ja ettekujutuse pealt juhtimine/otsustamine lõpeb üldjuhul…. halvasti.

Rein
7 aastat tagasi

Peebuga täielikult nõus! Enamus virisejaid pole ise lillegi liigutanud vaid oodanud,suu ammuli,et keegi tuleks,teeks ja annaks.
See kombinaatide, baaside ja Mek-Kek lugu on ju naeruväärne. Sealt ongi need virisejaid pärit, kes said töö tegemise asemel seda imiteerida. Nüüd aga halavad, et elu halb.

sa
7 aastat tagasi
Reply to  Rein

vennike orjad võõrast, omal ajal tehti tööd haapsalus ja haapsalu ja selle inimeste heaks

Imelik
7 aastat tagasi
Reply to  Rein

Et kohe enamus laisad ja kui pole seniste poliitikatega nõus siis kindlasti suu ammuli virisejad?
Tore teada…. et on Rein kes teeb ja annab…. tööle pihta… nii, et “Mek-Kek, kombinaadid ja baasid” olid töötegemise imiteerijad tema kõrval.
Kuhu krt. siis ainult need Reinu maksud laekuvad? Muud ei olegi probleemiks, et raha ei ole linnal ja jätkub ainult lossimüüri paigata.
Küll need “teised” ka kuidagi Reinu hoogu segamata hakkama saavad.

Peep
7 aastat tagasi

Sellise suhtumise peale keegi ei tahagi Haapsalu tulla, rassism, kitsarinnalisus jne. Korteri kopika hinnaga, 4 toalise saad 40k siis pealinnas ei saa selle eest 1 toalist ka, maja saab 100k ja hunnik maad siis pealinnas ei saa ridaelmaut ka selle eest. Hea rahulik, ,isegi talve liiga rahulik 😀 saab hobidega tegeleda nagu taimetoitlus ja yoga. Lastel turvaline keskkond igas mõttes. Kauba valik suht ok. Töö osas lood nirud aga järjest enam saab kaugtööd teha aga inimestel laisad ja ei oska seda vabadust kasutada. Palk niru,TEE ise ise oma firma vaata palju palka saad mitte ära virise ja ela teiste seljas,… Loe rohkem »

Imelik
7 aastat tagasi
Reply to  Peep

Varsti oleme vist kõrgeimalt haritud rahvas Euroopas ja kaugtöö eesrinnas
aga SKT on ainult “sitavõitu”. Peep teab -pooled lasevad “tirri”.
Ainult üks küsimus- kes selle “kaugtöö” sulle tarbitavaks väärtuseks muudab
või teed ka seda kaugelt ja “kaudselt”? Eks hakkavadki “ettevõtjaks”- müüvad
oma oskusi ja teadmisi sellele, kes paremini maksab.
Ainult mis sellel Peebu ja Haapsaluga pistmist on?

Tont
7 aastat tagasi

Kui pagula koit ja innar siia karjakaupa moslemeid ei veaks,oleks Haapsalu kùll ùks hea ja rahulik koht elamiseks. Aga ega nad enne ei jàta,kui mòni nn. Kùlaline neid sexuaalselt kuritarvitada pùùab. ????

ei
7 aastat tagasi

Tegelikult on igal pool samamoodi,ka pealinnas,et kui palju elanud ,siis teatud aastate pärast ei taha midagi eriti nähagi seal.Muidugi,kui just linn ei uuene silmanähtavalt.Ma ei tea,kas näit.valge daami kuju püstitamine oleks “camp”vms.,kuid abiks ehk seegi,et ei liduks linnast läbi kinnisilmi,sest kõik ära tüüdanud.