Hanno Pevkuril ei õnnestunud Urmas Suklest ümber veenda

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Reformierakond Laanemaa seltskond

Läänemaa reformierakondlastest liidrid, kohalike valimiste potentsiaalsed esinumbrid kohtumisel erakonna esimehe Hanno Pevkuriga. (vasakul). Foto Reformierakond

Reformierakonna esimehel Hanno Pevkuril ei õnnestunud kallutada Haapsalu linnapead Urmas Suklest kandideerima erakonna nimekirjas.

Kolmapäeval kohtus Pevkur Haapsalu kultuurikeskuses nelja maakonna piirkondlike liidrite, piirkonna- ja maakonnajuhtidega, et arutada kohalike valimiste kampaaniat. Kohapeal olid nelja maakonna reformarid Saare-, Hiiu-, Pärnu- ja Läänemaalt.

Pevkur ütles, et kohtus ka Suklesega, kuid ümber veenda teda ei õnnestunud. Reformierakond tahab igas omavalitsuses välja panna oma nimekirja, kuid Sukles on kangekaelselt selle juures, et läheb Haapsalus välja oma valimisliiduga.

„Mul pole midagi rääkida ja muuta ma oma otsuseid ei kavatse,” ütles Sukles Lääne Elule. Pevkur lootis siiski, et Sukles mõtleb veel järele ja muudab meelt.

„Minu silmis on Sukles Haapsalus ikka number üks,” ütles Pevkur. „Näeksin, et ta kandideerib erakonnas, aga eks ta ise otsusta.”

Pevkur usub, et Reformierakonna nimekiri tuleb küllalt tugev, et Haapsalus valimised võita.

Pevkur ei soostunud ütlema, kes oleks Reformierakonna esinumber Haapsalus, kui Sukles jääb lõpuni valimisliidu juurde, või kas erakond üritab Suklest korrale kutsuda.

„Ärge ennustage,” ütles Pevkur ja kinnitas, et saab Suklesega endiselt hästi läbi. „[Sukles) Kandideerib Reformierakonna nimekirjas.”

Pevkur kohtub kõigi piirkondlike liidritega. Reede pärastlõunal Lääne Elule telefonitsi intervjuud andes oli Pevkur teel Jõhvi. Teised maakonnad on läbi käidud, jäänud on veel Tallinn ja Tartu.

„Kohtumiste eesmärk on anda liidritele start,” selgitas Pevkur. „Arutame, mida teeme koos ja mida tehakse kohapeal, kuidas nimekirju moodustada.” Erakond korraldab kandidaatidele ühised koolitused ja mõttetalgud, aga programm tuleb igas omavalitsuses ise kirjutada.

„Et Läänemaale jääb haldusreformi järel kolm omavalitsust, pingutame selle nimel, et saaksime Reformierakonna nimekirjaga välja minna kõigis neis omavalitsustes,” ütles Läänemaa piir- konna juht Lauri Luik.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
23 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
?
7 aastat tagasi

Urmaselt seda oodata on ikka natuke kummaline küll. Ise juhib Haapsalu reformierakondlasi ja nüüd moodustab liidu iseenda vastu. Ei saa aru.

loomade varjupaik
7 aastat tagasi

Huvitav, kas see ebaeetilise, loomade sisuliselt mõrvakonveieri pidamine haapsalu loomade varjupaiga nime all oli samuti nende tüüpide projekt? Miks linnapea on pikendanud lepingut selliste meestega, kellel loomadesse suhtumine laialt teada ja kõva kriitikat saanud nii loomakaitseorganisatsioonidelt kui Haapsalu linna inimestelt. Kui ikka tahetakse päriselt asju hästi teha, siis selliseid kummalisi ja arusaamatuid tehinguid ei tehtaks.

kodanik
7 aastat tagasi

Tsirkus. See, mis praegu linnas toimub on juba saavutanud sellise taseme, et ainult uus luud võiks aidata. Vasalemmas hämarate tehingutega toimetanud tüübid on pandud kitsest kärneriteks linnamajanduse asju juhtima- kolm korda võib arvata, kuhu ja kuidas ja kelle huvides selliseid asju juhitakse. Selline juhtimisstiil mis linnas valitseb- minu arvamus või vale arvamus, on ammu ajast ja arust. Nõukamentaliteediga ikka kaugele ei maksa sõita.
https://online.le.ee/2012/01/03/haapsalu-mehed-alo-lops-ja-taavi-kask-leidsid-vasalemmast-sooja-tookoha/

Kalle
7 aastat tagasi

Kohalikus omavalitsuses tulebki ajada kohalikku asja,siin ei saa ajada seda mida Tallinna poolt ette kirjutatakse.Sukles on seda ilusti teinud.

suvitaja
7 aastat tagasi

Kui Sukles tuleb oma nimekirjaga, siis kirjutan ennast Haapsalust välja. Toetan oma maksudega maailmavaadet.

?
7 aastat tagasi

paralepa vald jäigi ette panemata

ehh...
7 aastat tagasi

Ega Suklest ei saagi ümber veenda!Kord lubab Ridala valda,siis kohe taganeb….Siis lubab Haapsalu valda, ja samuti kohe taganeb.Tore ju!

isa
7 aastat tagasi

Pange tähele, kes siin kõik kandideerima hakkavad. Ametitest “vabaks” saanud reformareid on jalaga segada ja üks “parem”, kui teine… Suklesele on need “omad” mitmeid kordi vee peale tõmmanud, nii et… Mina valin küll Suku!

Rein
7 aastat tagasi

Huvitav, et Vikmani sõber reformarite pundis…

Reinule
7 aastat tagasi
Reply to  Rein

Vikman on ikka pundis jätkuvalt kesikutega. Kesikud võiksid ju linnas ka veel enne valimisi opositsiooniga valitsuse moodustada ja Suklese pundi hoopiski hallist majast välja puksida.

Murka
7 aastat tagasi

Ks Tõnu Parbus on see rasvase lõuaga noormees?

Murkale
7 aastat tagasi
Reply to  Murka

Sellel pildil Parbust küll ei ole. Sa ajad segamini Nebokati või Topperi näod.