Noarootsi-Uuemõisa silla analüüs valmib aprilli lõpuks

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Aivo Hirmo (8)

Lääne maavalitsus, Noarootsi vallavalitsus ja Ridala vallavalitsus sõlmisid lepingu Noarootsi – Uuemõisa silla tehnilise teostatavuse analüüsiks.

Leping näeb ette praeguse liikluse analüüsi ja sillaliikluse prognoosi, teetammi ja silla trassi valiku. Antakse ka silla maksumuse eksperthinnang. „Analüüs pakub nii ligikaudse maksumuse, silla või tammi trassi ja eskiislahenduse,” ütles Noarootsi abivallavanem Aivo Hirmo (pildil).

Noarootsi poolsaare ühendamine Haapsaluga silda mööda on noarootslaste vana unistus. „Püsiühendus on Noarootsi valla üldplaneeringus, aga ka Ridala valla üldplaneeringus ja Lääne maakonnaplaneeringus,” selgitas Hirmo, miks kaasati Ridala vald ja Lääne maavalitsus.

Noarootsi ja Uuemõisa vahelise ühendustee pikkus on umbkaudu 2 kilomeetrit. „Vesi on seal nii madal, et sel sügisel sai selle maa enam-vähem läbi jalutada,” ütles Hirmo.

Analüüsi teeb Skepast & Puhkim OÜ hiljemalt tuleva aasta 30. aprilliks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Villu
7 aastat tagasi

Laudtee oü

Koma+2+2
7 aastat tagasi

Asendustegevus.

Sass
7 aastat tagasi

Milleks siis silda vaja, jaluta aga edasi.

ullike
7 aastat tagasi

Oi,kas kiirraudtee on juba valmis?

S
7 aastat tagasi

Koliks siis pealinnast Noarootsi lausa. Tehke ära palun.