Konkurentsivõime tugevdamiseks mõeldud miljonid sai Haapsalu linnus

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

linnusepaev 44

Haapsalu linnusemuuseumi juht Kaire Tooming linnuse keskajapäeval. Foto Arvo Tarmula

Piirkondade konkurentsivõime tugevdamiseks mõeldud toetusest sai Haapsalu piiskopilinnus esimeses jagamisvoorus 3,1 miljonit, teatas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus 

Toetuse abil peaks Haapsalu piiskopilinnuse väikesest linnusest saama keskajateemaline tegevusmuuseum-külastuskeskus. Loodav ekspositsioon jutustaks keskaegsest inimesest, tema maailmast ja maailmapildist läbi Haapsalu linnuse ja Saare – Lääne piiskopkonna prisma. Ühtlasi kaasajastatakse muuseumi infrastruktuur: tualettruumid, liftid ja puhkeala väliterrassidel. 

Piirkondade konkurentsivõime tugevdamiseks jagati esimeses voorus Saare, Lääne, Rapla, Tartu ja Viljandi maakondade 12 projektile 15,3 miljonit eurot.

Läänemaa objektid saavad kahe vooru peale kokku 5,6 miljonit eurot toetust, millest esimeses voorus oli kavas välja jagada pool 2,8 miljonit. Et piiskopilinnuse omaniku, SA Haapsalu ja Läänemaa muuseumite esitatud projekt seda summat ületas, otsustati projekti toetada teise taotlusvooru arvelt täismahus.

Lääne maavalitsus esitas konkurentsivõime tugevdamiseks mõeldud toetuse saamiseks 11 projekti, kus esikohal oli Virtsu Tööstuspark 1,13 miljoni euroga ja teisel kohal Kiltsi tööstusala 1,315 euroga. Piiskopilinnuse projekt oli Lääne maavalitsuse esitatud ja riigihalduse ministri Arto Aasa kinnitatud pingereas kolmandal kohal. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kübe
7 aastat tagasi

Rannavesi Ehitus on peatöövõtja juba ilma konkursita ette kindel…
Käsu Taavi,,,üllatus mis???

ja kes ehitab
7 aastat tagasi

Kas ehitama hakkab jälle Sihtasutuse juhi Anton Pärna lähedase sugulase firma Resteh?

tore
7 aastat tagasi

et linnus tehakse korda.Aga raha peaks suunama nö reklaamile.Kui palju kruiisilaevu tuleb Tallinna ? Mitu bussitäit turiste tuleb neist siia ? Kui paljud maailmas üldse teavad,et meil on puutumatu loodus, pisike hubane Haapsalu kuulsa mudaraviga ? Paneme kuulutused ja reklaami interneti.Aga kas sellest piisab.On tilluke võimalus,et mõni inimene või koostöövalmis reisibüroo meid sealt leiab.Tahan lihtsalt öelda,et kui me tahame siia inimesi ,kes meie linnust ja muid asju vaatama tuleks,on vaja tohutult teha tööd ja on vaja tohutult raha.Ei piisa sellest,et teeme asjad korda ja ootame äkki keegi tuleb.

juss
7 aastat tagasi
Reply to  tore

no ikka tuleb juuu. üks itaalia kloun käis, teine tuleb, küll sealt ka kolmas leitakse.

Matu
7 aastat tagasi

Kąsu Taavi saab hea kopiku…

sorts
7 aastat tagasi

mitu maksuraha see linnus siis tooma hakkab? 20 000 eurikut aastas?

xxl
7 aastat tagasi

Kindlasti annab selle summa rakendamine inimestele tõõd.

Johannes
7 aastat tagasi
Reply to  xxl

Tööd mitte Virtsus, Lihulas ega Taeblas, kes samuti PKT programmist toetust taotlesid, vaid Haapsalus, kus niigi on Promenaad, Iloni Imedemaa, Kultuurikeskus, kuhu on eelnevalt toetust jagunud.

ma
7 aastat tagasi

nii lootsin, et saab Virtsu jälle elu ja inimesi. Kahju!

ma
7 aastat tagasi

Huvitav mitu töökohta see juurde annab?

2. kodanik
7 aastat tagasi
Reply to  ma

See pole antud juhul oluline. Tähtis on see, kui kuldmündimees saab kuulutada, et tõin 3,1 milli Läänemaale ja valige 2017 sügisel mind ja minu sõpru.

Saab asja
7 aastat tagasi

Päris hea otsus